Eurosport zet Kevin Strootman in als ambassadeur voor Serie A

AS Roma middenvelder Kevin Strootman gaat voor Eurosport aan de slag als ambassadeur van de Serie A. Afgelopen weekend was de 32-voudig international voor het eerst te zien in deze rol, via zijn eigen social media kanalen en die van Eurosport, ter aankondiging van AS Roma’s uitwedstrijd tegen Genoa van afgelopen zondag.

Strootmans ambassadeurschap kwam tot stand in samenwerking met de social media experts van 90/24 en behelst een unieke campagne die vrijwel de gehele tweede seizoenshelft van de Italiaanse Serie A beslaat. Onder meer video-affiches, Facebook Live events, give away acties, meet & greets en een 5-delige behind-the-scenes videoreeks die ook op zender te zien zal zijn, behoren tot het totaalpakket.

De samenwerking tussen Eurosport en Strootman is een slimme manier van marketing. Strootman werkt aan zijn personal branding en positioneert zich als hét Nederlandse gezicht van het Italiaanse voetbal. Hoewel de interesse voor de Serie A de laatste jaren afneemt, hebben veel Nederlanders nog een band met Italië, gezien de successen van bijvoorbeeld Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard bij AC Milan aan het eind van de jaren tachtig en begin jaren negentig. Voor bedrijven die zich graag associëren met Italië of het land als een belangrijke afzetmarkt zien, is Strootman nu een nog beter boegbeeld geworden.

Aan de andere kant bereikt Eurosport met behulp van de voetballer een groter publiek. Bovendien kan het de interesse van voetballiefhebbers in de Serie A aanwakkeren en door middel van de give away acties essentiele data verzamelen. Op het eerste oog lijkt er dus sprake van een win-winsituatie.

Gijs Poortman, productiemanager bij Eurosport: "Wij zien Kevin Strootman als het absolute boegbeeld van de huidige Nederlandse-Italiaanse voetbalconnectie. Dat hij zich in gaat zetten om onze live uitzendingen nog beter onder de aandacht te krijgen van de liefhebbers van Italiaanse voetbal, en dan ook nog eens via zo’n onalledaagse campagne, maakt me hartstikke trots."

Kevin Strootman: "Het is dankzij Eurosport dat de Serie A live te zien is op een voor vrijwel iedereen in Nederland vrij toegankelijke sportzender. En online natuurlijk, via de Eurosport Player. Ik vind het alleen daarom al erg leuk om mijn steentje bij te dragen aan deze bijzondere promotie. Ik hoop natuurlijk dat hierdoor nóg meer voetbalfans, via Eurosport 1, de weg naar de Serie A, AS Roma en mij weten te vinden."


Headerfoto: Eurosport