European Para Championships 2023 mikt op bereiken nieuwe generaties met Paraverse

Op dit moment zijn de European Para Championships (EPC2023) in volle gang. Hiervoor lanceerde creatief sportmarketingbureau TDE in samenwerking met het topsportevenement de Paraverse: een interactieve metaverse binnen Roblox, een met name onder jongeren geliefd platform, en staat volledig in het teken van de European Para Championships die van 8 tot 20 augustus plaatsvinden in Rotterdam Ahoy.

De EPC2023, een topsportevenement waar de EK’s van 10 parasporten samenkomen, vormt de start van de Paraverse. De Paraverse zal ook na het evenement actief blijven en doorontwikkeld worden in aanloop naar nieuwe parasport evenementen. “We zijn van plan de digitale wereld verder te ontwikkelen en te verfijnen, waardoor het een permanent onderdeel wordt van toekomstige parasport evenementen", zegt Ruud Dankers, verantwoordelijk voor innovatie bij TDE. “Bij steeds meer topsportevenementen is er ook een virtuele manier om het evenement te bezoeken. Door deze digitale wereld toegankelijk te maken via Roblox willen we een nieuwe generatie inspireren en betrekken bij de parasportgemeenschap.”

Gamification

Naast de vele digitale mogelijkheden om het evenement (live) te kunnen volgen, biedt de Paraverse ook de mogelijkheid voor fans om met elkaar én atleten in contact te komen. “Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en diverse parasporten te leren kennen dankzij gamification”.

Tien verschillende parasporten, van rolstoeltennis tot para judo en van para cycling tot boccia, strijden op zeven verschillende locaties in Rotterdam - met Rotterdam Ahoy als thuisbasis - om de Europese titels. Bovendien kunnen de atleten zich op de European Para Championships plaatsen voor de Paralympische Spelen van Parijs in 2024.

“Met groot enthousiasme hebben wij ons samen met TDE gestort op de ontwikkeling van de Paraverse”, aldus Jeroen Straathof, toernooidirecteur van EPC2023. “Deze digitale wereld stelt ons in staat om twee van onze belangrijkste doelen te bewerkstelligen. Ten eerste willen wij een zo breed mogelijke groep sportfans kennis laten maken met mooie parasporten. Dankzij de Paraverse is het mogelijk om een zaadje te planten bij de sportfan van de toekomst, een unieke kans. Daarnaast willen wij Paralympische sport zoveel mogelijk gelijkstellen met Olympische sport. De Paraverse is daar een ideaal middel voor, want we creëren samen létterlijk een wereld zonder beperkingen!”

De Paraverse is gratis te bezoeken via www.epc2023.com/paraverse

De Paraverse is ontwikkeld vanuit het programma Challenge Topsportevents van Sportinnovator: www.sportinnovator.nl