Formule 1-race in Zandvoort definitief uitgesteld

De Dutch Grand Prix in Zandvoort van 3 mei is definitief uitgesteld vanwege het coronavirus. Het is nog onduidelijk of de race later dit jaar wordt ingehaald.

Ook de Grands Prix in Spanje (10 mei) en Monaco (24 mei) gaan niet door. De leiding van Circuit Zandvoort was de afgelopen dagen in gesprek met Formula One Management (FOM) en de internationale autosportfederatie FIA over afgelasting van de GP. "Gezien de huidige situatie met COVID-19 hebben de Formule 1, de FIA en de drie circuits deze beslissing moeten nemen", meldt Formule 1 in een persbericht. "We moeten de gezondheid van al het reizend personeel, de coureurs en de toeschouwers kunnen waarborgen, dat is onze primaire zorg."

Eerder ging er al een streep door de races in Australië, Bahrein, Vietnam en China. De eerste race van dit seizoen wordt nu de GP van Baku op 7 juni, maar het is nog onduidelijk of het Formule 1-seizoen in Azerbeidzjan daadwerkelijk van start kan gaan.

EK 2020

Eerder deze week werd al bekend dat het Europees kampioenschap voetbal van deze zomer wordt verplaatst naar 2021. Ook vele wielerkoersen, waaronder de Giro d'Italia en de Amstel Gold Race, zijn uitgesteld wegens de coronacrisis. Daarnaast zijn vrijwel alle reguliere sportcompetities stilgelegd. In Australië wordt, zonder publiek, nog wel in professioneel verband gesport.

De Olympische Spelen in augustus gaan vooralsnog wel door. NOC*NSF heeft na overleg met Heineken wel al besloten dat er bij de Olympische Spelen van Tokyo 2020 geen TeamNL Tokyo Center met Holland Heineken House zal zijn.

Headerfoto: Shutterstock.com