'Goed signaal dat KNVB vier grote toernooien naar Nederland wil halen'

De KNVB sprak vorige week de ambitie uit om de komende tien jaar vier grote toernooien te organiseren: de Champions League-finale voor mannen en vrouwen, het EK Futsal in 2022 én het WK voor vrouwen in 2027. Een goed idee, of neemt de voetbalbond te veel hooi op haar vork? We bespraken het woensdag in de BV Sport op ALLsportsradio met gast Willem Vissers.

Nederland heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als het aankomt op de organisatie van (grote) sportevenementen. Vorige zomer leefden we nog massaal mee met de OranjeLeeuwinnen die in eigen land de Europese titel veroverden. Het succes smaakt naar meer, want de KNVB zet de komende jaren hoog in met de ambitie om vier voetbaltoernooien te organiseren.

"Het EK was een heel leuk toernooi. Zelfs bij een wedstrijd als Zweden-Duitsland in Breda waren 12.000 toeschouwers. Dat is goed voor de toeristenindustrie. Nederland heeft bewezen goed te zijn in de organisatie van sportevenementen. Ik ben er daarom voor dat de KNVB zich hierover uitspreekt en gaat proberen deze toernooien naar Nederland te halen", zei Vissers in de BV Sport.

Toekomst Oranjevrouwen

Het EK vrouwenvoetbal in 2017 zorgde voor een positief effect op de sport als geheel. De interesse van publiek en sponsors groeide en volgens de KNVB stijgt het aantal vrouwelijke leden vanwege de successen op het EK. Vissers ziet een positieve toekomst voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. "De ploeg wordt elk jaar beter en de speelsters ontwikkelen zich snel. Er is nog een relatief lange weg te gaan, maar het is genot om naar de Oranjevrouwen te kijken als ze in vorm zijn."

Vissers ging in de uitzending ook uitgebreid in op de staat van het Nederlandse voetbal, de toekomst van de Eredivisie en het unieke sportlandschap in ons land.

BV Sport

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Headerfoto: Shutterstock.com

Luister de uitzending hieronder terug.