Het laatste sportmarketingnieuws: NK inlineskaten op Circuit Zandvoort

In de week waarin premier Mark Rutte bekendmaakte dat toeschouwers vanaf 1 juli weer zijn toegestaan bij sportwedstrijden, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

KNSB organiseert NK inlineskaten op Circuit Zandvoort

De KNSB heeft een bijzondere locatie gevonden om de Nederlandse kampioenschappen Inlineskaten te organiseren. Op zaterdag 29 augustus is Circuit Zandvoort de plek waar de NK marathon en 100 meter sprint plaatsvinden. Nooit eerder organiseerde de KNSB een officiële skeelerwedstrijd op het autocircuit.

"Hoe mooi is het om een NK Inlineskaten te kunnen houden op dat gloednieuwe asfalt, terwijl daar nog geen race verreden is", zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. "Ik was er zelf bij toen het EK Inlineskaten (in 2017, red.) werd gehouden op het F1-circuit van Lagos in Portugal. Dat was echt heel bijzonder en wat mij verbaasde was hoe enorm snel daar gereden werd."

easyJet stopt met sponsoring van schaatsploeg

Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft de samenwerking met de langebaanploeg van Jillert Anema beëindigd. Het Britse bedrijf ondervindt nog altijd veel last van het coronavirus en voelt zich daardoor genoodzaakt te stoppen met de sponsoring. "Door het ongekende effect dat de coronacrisis heeft gehad op de luchtvaartsector hebben we helaas moeten besluiten onze sponsoring van het schaatsteam niet te verlengen voor het komende seizoen", stelt Stephanie Doggen, woordvoerster van easyJet op schaatsen.nl. "We blijven uiteraard enorm trots op het team en op alles wat ze de afgelopen twee seizoenen hebben bereikt. We betreuren het ten zeerste dat onze samenwerking voorlopig niet door kan gaan, maar we wensen alle teamleden in deze onzekere tijden het allerbeste voor de toekomst."

Easyjet werd in 2018 sponsor van de schaatsploeg van coach Anema. In 2019 werd het contract met een jaar verlengd met de intentie om door te gaan tot de Olympische Spelen van 2022. Het bedrijf liet daarbij de clausule opnemen dat het bij bijzondere omstandigheden (waartoe het coronavirus behoort) kon stoppen als sponsor.

EK squash in 2022 toch in Nederland

De EK squash in Eindoven gaat dit jaar niet door. Het toernooi stond in eerste instantie gepland voor april, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Nu is besloten dat het toernooi toch geen doorgang vindt. De organisatie stelt dat er teveel onzekerheden zijn. De EK squash komt in 2022 alsnog naar Nederland. “We zijn dankbaar voor het vertrouwen van de Europese squashfederatie", zegt Tom Lucas, directeur van Squash Bond Nederland, in een persbericht. “Als SBN ondersteunen we graag initiatieven die grootse evenementen in Nederland mogelijk maken. In deze bizarre tijd zijn de EK squash weer iets om naar uit te kijken."

Bayern München organiseert virtuele zomertour

Bayern München heeft samen met haar partner Audi een virtuele zomertour aangekondigd. Van 25 juli tot en met 2 augustus kunnen supporters online in verbinding komen met de club. Normaal gesproken reist Bayern ter voorbereiding op een nieuw seizoen over de hele wereld om wedstrijden te spelen en fans de gelegenheid te geven in contact te komen met spelers en trainers. Nu dit vanwege het coronavirus niet mogelijk is, is een online alternatief bedacht. Online handtekeningen uitdelen, digitale fan challenges en een oefenwedstrijd in de Allianz Arena zijn onderdeel van de Audi Digital Summer Tour. Bayern is de eerste club die een dergelijk initiatief aankondigt.

Headerfoto: Flickr (CC BY-ND 2.0) Raymond Klaassen