Nederlandse Loterij Official Partner European Para Championships 2023

Nederlandse Loterij, de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland, wordt Official Partner van de European Para Championships (EPC). De eerste editie van het multisport-evenement vindt plaats van 8 tot 20 augustus in Rotterdam. Atleten in tien verschillende parasporten strijden dan om de Europese titels.

Nederlandse Loterij is al jarenlang een belangrijke schakel in de Nederlandse sportwereld. Een groot deel van de opbrengst van Nederlandse Loterij gaat jaarlijks naar de Nederlandse sport. Daarnaast is de kansspelaanbieder hoofdsponsor van TeamNL.

"Als allergrootste supporter van de sport wil Nederlandse Loterij heel Nederland in beweging krijgen", zegt Joost Zuure, head of sponsoring en beneficianten van Nederlandse Loterij. "Van breedtesport tot topsport en van olympisch tot paralympisch. Dat doen we door een groot deel van onze opbrengst jaarlijks door te geven aan de Nederlandse sport.

Ook sponsort de organisatie graag toonaangevende sportevenementen in eigen land, zoals de European Para Championships. "Daarmee ondersteunen wij het aangepast sporten en helpen wij indirect onze paralympische topatleten met een podium dat ze verdienen. En met hun topprestaties in oranje zijn zij weer de inspiratiebron voor een nieuwe generatie sporters. In Rotterdam gaat Nederlandse Loterij graag samen met TeamNL op weg naar Parijs 2024."

Iedereen kan sporten

EPC-toernooidirecteur Jeroen Straathof is verheugd dat hij Nederlandse Loterij als partner mag verwelkomen. "Nederlandse Loterij is dé partner van de Nederlandse sport. Door de jaarlijkse afdracht die zij realiseren via hun negen spelmerken wordt er duurzaam in sport geïnvesteerd. Deze middelen gaan zowel naar breedtesport als topsport", zegt Straathof.

"Daarom is het ook zo leuk dat Nederlandse Loterij naast het hoofdsponsorschap van TeamNL ook middelen vrijmaakt voor onze European Para Championships. Daarmee onderstrepen ze ook het belang van parasport en geven ze invulling aan hun missie: 'waar heel Nederland wint'", vult Straathof aan.

Samen met het Fonds Gehandicaptensport (Uniek Sporten) zal Nederlandse Loterij tijdens het evenement op het voorplein van Ahoy Rotterdam te zien zijn met een sportcontainer en de campagne 'geen smoesjes (om te sporten)'. "Dat sluit naadloos aan bij onze slogan 'the only pity is to miss it.' Iedereen kan namelijk sporten", aldus Straathof.