NGF wil met Big Green Egg Open impuls geven aan vrouwengolf

De Ladies European Tour keert na zes jaar terug in Nederland. Van 30 juni tot en met 3 juli wordt op de Rosendaelsche Golfclub het eerste Big Green Egg Open gespeeld. Daaraan doen niet alleen Europese topspeelsters mee, maar ook 30 Nederlandse golftalenten. De NGF hoopt met het toernooi bovendien een impuls te geven aan het vrouwengolf in Nederland.

Het Big Green Egg Open is een van de 27 toernooien op de kalender van de Ladies European Tour (LET) en heeft een bijzonder format. Het toernooi gaat over 4 dagen en 72 holes. Op de laatste twee toernooidagen spelen 30 jonge golftalenten mee in de flights met de beste Europese topgolfsters die op de Rosendaelsche Golfclub om de titel strijden. Dankzij deze Players Experience krijgen de jonge talenten de kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau en zich direct te meten met de top.

Talenten duwtje in de rug geven

Kansen bieden aan eigen talent is een van de belangrijkste redenen voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) om het toernooi, in samenwerking met Golf Team Holland, te organiseren. In 2015 vond het laatste Dutch Ladies Open plaats met de Nederlandse Christel Boeljon als winnaar. Jeroen Stevens, directeur van de NGF: "We hebben ambities met onze talenten. We geven ze een duwtje in de rug met de deelname aan een toernooi op topniveau. Bovendien hopen we met het Big Green Egg Open meer vrouwen te bewegen om te gaan golfen. Zo’n 32% van de Nederlandse golfers is vrouw en dit percentage kan wat ons betreft nog flink omhoog. Dit is van belang voor een gezonde leeftijdsopbouw en een betere balans in diversiteit en man- vrouwverdeling, daar ligt voor ons een uitdaging."

Op dit moment zijn in Nederland 129.244 meisjes en vrouwen lid van de NGF. Dit is 32,2% van het totale aantal golfers in Nederland. Ruim 30% van de golfende vrouwen is onder de 50 jaar. Vergeleken met 2019 zijn er in het coronajaar 2020 3.100 meer vrouwen gaan golfen. Opvallend is de leeftijdscategorie 20-30 jaar waarbij maar liefst twee keer zoveel vrouwen zijn begonnen met golf vergeleken met 2019.

Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig kan zijn bij het toernooi kunnen de fans het evenement volgen via het programma GOLF.NL Live, dat wordt uitgezonden op YouTube en de website GOLF.nl.

Titelsponsor Big Green Egg

Big Green Egg is sinds 2020 partner van de NGF en ook titelsponsor van het vrouwengolftoernooi. “Wij spannen ons niet alleen in om een goede partner te zijn voor de NGF maar zeker ook voor dit Ladies Open omdat we talentontwikkeling en vrouwengolf een warm hart toedragen”, aldus Wessel Buddingh van Big Green Egg. “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren, onder andere door het verzorgen van culinaire hoogstandjes op de Big Green Egg. We willen mensen graag laten genieten. Het toernooi past precies in onze doelstelling om met elkaar mooie herinneringen te maken.”

Meer lezen over hoe de NGF golf toegankelijker maakt en het imago van de sport weet te verbeteren? Bekijk het artikel 'Golf krijgt boost door corona: 'We maken de sport toegankelijker'.