Ocean Race keert in 2022 terug naar Den Haag

Voor de derde opeenvolgende keer doet de Ocean Race Den Haag aan. In 2022 is Scheveningen weer een van de 'stopovers' van de grootste zeilrace ter wereld. En als het aan de gemeente Den Haag ligt komt de Ocean Race (voorheen Volvo Ocean Race) ook na 2022 nog regelmatig naar de badplaats.

Den Haag/Scheveningen was tijdens de laatste editie in 2018 de finishplaats van de Ocean Race. In totaal bezochten vorig jaar meer dan 335.000 mensen het Race Village. De finish was zowel sportief als commercieel een groot succes.

Richard de Mos, Wethouder Sport in Den Haag, is trots dat de Ocean Race wederom terugkeert in de hofstad. “We willen de hele wereld laten weten dat Den Haag dé plek is om te zijn als je van zeilen houdt. Iedereen in de stad kan van het evenement genieten: onze inwoners, ondernemers en natuurlijk honderdduizenden bezoekers. Het is tevens een impuls voor onze lokale economie.”

'Geweldige ervaring neerzetten'

Volgens Johan Salén, Managing Director van de Ocean Race, heeft Den Haag zich bewezen als een van de meest populaire plaatsen van het evenement. "We weten dat de fans in Nederland het evenement geweldig vinden en we kijken ernaar uit weer samen te werken met Den Haag om een geweldige ervaring voor onze fans, zeilers en stakeholders in 2022 neer te zetten."

Den Haag is na startplaats Alicante en het Deense Aarhus de derde stad die is vastgelegd als havenplaats in de zeilrace rond de wereld. De vorige editie van de Ocean Race kende een recordaantal bezoekers. Er deden destijds ook twee Nederlandse boten mee.

Headerfoto: Jen Edney/Volvo AB