Organisator van NN Marathon Rotterdam Golazo lanceert Kelvin Kiptum Foundation

Kelvin Kiptum - wereldrecordhouder op de marathon - liet op 11 februari het leven in een auto-ongeluk. Golazo begeleidde hem sinds 2018. Om de nagedachtenis aan Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert Golazo (tevens organisator van de NN Marathon Rotterdam) de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning van onderwijs, infrastructuur en sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.

Met het overlijden van Kelvin Kiptum verliest de sportwereld een geweldige atleet. Maar bovenal verliest zijn familie een warme familieman en iemand die zijn directe omgeving een betere toekomst kon bieden. Kelvins recente sportieve successen boden zijn gezin en ouders uitzicht op zo’n toekomst. Golazo wil via de foundation dat perspectief blijven bieden.

Familie

Kelvins familie en dus ook zijn twee jonge kinderen kunnen rekenen op ondersteuning uit het fonds. Voor zijn directe omgeving zullen de plannen die Kelvin zelf had op het vlak van investeringen in het onderwijs en de infrastructuur ter plaatse worden opgepikt en uitgewerkt. Met de oprichting van een marathonteam en trainingsfaciliteiten voor jonge lopers, biedt de foundation hen de kans op een mogelijke atletiektoekomst. Golazo brengt zelf alvast de eerste 50.000 euro in het fonds in, symbolisch voor een euro per deelnemer aan de NN Marathon Rotterdam.

Blijvende herinnering

Daarnaast worden tal van initiatieven ontplooid ter nagedachtenis aan Kelvin. “Bij de NN Marathon Rotterdam op 14 april zullen we stilstaan bij dit verlies,” aldus Wilbert Lek, Directeur van de NN Marathon Rotterdam. “In Rotterdam zou Kelvin aan de start gestaan hebben met als doel zijn wereldrecord te verbreken en als eerste atleet onder de magische grens van twee uur te lopen. Alle deelnemers aan het evenement ontvangen een rouwlintje dat op het loopshirt kan worden bevestigd. Ook wordt startnummer 1, welke al was toegekend aan Kelvin, niet uitgegeven.”

Wie zelf de Kevin Kiptum Foundation wil steunen, kan via deze link een donatie doen:

https://www.nnmarathonrotterdam.nl/info/kelvin-kiptum-foundation/