Papendal krijgt WK BMX in 2021 toegewezen

Papendal heeft de wereldkampioenschappen BMX in 2021 toegewezen gekregen. Dat maakte de internationale wielerunie (UCI) vandaag bekend tijdens de WK Wielrennen in Innsbruck.

Begin mei, tijdens de wereldbekerwedstrijd BMX op Papendal, spraken Papendal, wielerbond KNWU en sportmarketingbureau TIG Sports de ambitie uit de wereldkampioenschappen BMX in 2021 te organiseren. Half juli werd het bid aangeboden aan de UCI, met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem.

Vandaag maakte de UCI de toekenning bekend tijdens de WK Wielrennen in Innsbruck. "De wereldbekerwedstrijden op Papendal zijn al jarenlang een groot succes. Wij vertrouwen erop dat de organisatie een geweldig wereldkampioenschap neer gaat zetten”, aldus de internationale wielerunie.

'Kloppend hart BMX-wereld'

Jochem Schellens, directeur Papendal: "Deze toewijzing voelt als een bekroning voor de uitstekende organisatie van de diverse World Cup-wedstrijden in de afgelopen jaren. We zijn daarmee al tweemaal uitgeroepen tot het best georganiseerde BMX-event en hebben de laatste jaren ook grote stappen gezet door de combinatie met het Framed Festival. Maar tegelijkertijd realiseren wij ons dat een WK ‘next level’ is. Meer deelnemers, meer wedstrijddagen, meer bezoekers. Een uitdaging die we, samen met de betrokken partners, met vertrouwen aangaan. Wij worden in 2021 met trots het kloppend hart van de BMX-wereld."

'Het verbinden van de top- aan de breedtesport en de legacy hiervan, is voor de KNWU van grote waarde voor de duurzaamheid van de sport op de lange termijn'

Margo de Vries (KNWU)

Inspiratiemoment

Directeur van de KNWU, Margo de Vries: “Het WK vormt een belangrijk inspiratiemoment voor jeugdige sporters om hun helden te ontmoeten en aan het werk te zien. Het is mooi om te zien dat Papendal zich niet alleen inzet voor het evenement zelf, maar zich ook richt op de side events. Het verbinden van de top- aan de breedtesport en de legacy hiervan, is voor de KNWU van grote waarde voor de duurzaamheid van de sport op de lange termijn."

Urban Sports Week

De races op het sportcentrum worden gecombineerd met side-events in de binnenstad van Arnhem, zoals een medal plaza en een Urban Sports Week.

Voor de organisatie van het wereldkampioenschap werkt Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.

Headerfoto: Twitter@BMXPapendalLive