Poen, Pers & Prestaties op het Sport & Media Nieuwjaarsdiner

Voor het vierde jaar op rij vindt in januari het Sport & Media Nieuwjaarsdiner plaats. Samen met de Stichting Nederlandse Sport Pers (NSP) organiseren we op maandag 28 januari 2019 in Hotel- en congrescentrum Papendal in Arnhem een avond rond het thema Poen, Pers & Prestaties.

2018 was onder meer het jaar waarin de (sport)journalistiek in Nederland en België werd opgeschrikt door de operatie Propere Handen, een onderzoek naar witwaspraktijken, omkoping en matchfixing in het Belgisch voetbal. Onder meer Bart Lagae (Het Nieuwsblad en kenner van het dossier Propere Handen) en Iwan van Duren (onderzoeksjournalist VI) laten hun licht schijnen over dit schandaal.

Sportpersoonlijkheid van het Jaar

Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner biedt een mooie terugblik op het zeer boeiende sportjaar 2018 en een vooruitblik op wat ons in 2019 te wachten staat. De inhoudelijke bijdragen en opinies worden afgewisseld met de uitreiking van diverse mooie prijzen. Blikvinger is de NSP Sportpersoonlijkheidsprijs, die vorig jaar door Annemiek van Vleuten in ontvangst werd genomen. Ook is er de bekendmaking van de NSP Sportjournalist van het jaar en SPORTNEXT Prijs voor Sportjournalistiek Talent van het Jaar. Nieuw dit jaar is de NSP Prijs voor Scoop van het Jaar.

Sportfoto van het Jaar

Deze editie staat mede in het teken van de uitreiking van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. Deze nieuwe, nationale sportfotoprijs dingt later in de week mee naar de Zilveren Camera, de prijs voor de maker van de meest opzienbarende nieuwsfoto van het jaar 2018. De maker ontvangt de Kristallen Camera, samen met een waardecheque van €2500 beschikbaar gesteld door Cameraland.

Thema

Onder de noemer Poen, Pers & Prestaties komen zaken als matchfixing, de liberalisering van de markt voor sportweddenschappen en de grote invloed van voetbalmakelaars en zaakwaarnemers in de sport aan bod. Uiteraard samen met de vraag in hoeverre de sportjournalistiek zich bewust is van de schaduwzijden van de sport.

Sprekers zijn onder anderen Bart Lagae (Het Nieuwsblad, docent sportjournalistiek aan de Vrije Universiteit Brussel en kenner van het dossier Propere Handen) en Iwan van Duren (onderzoeksjournalist VI, auteur van boeken over o.a. matchfixing en voetbalmakelaars).

Daarnaast neemt Niels Onkenhout, CEO Toto, ons mee in de toekomst van de sportfinanciering.

Scheidend NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis zorgt voor de spraakmakende afsluiting van de avond.

De presentatie ligt wederom in de vertrouwde handen van Marcel Maijer.

Ben jij erbij?

Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner is de ideale start van het nieuwe jaar voor elke (startende én ervaren) professional met belangstelling voor sport en media. Voor onder meer sportmarketeers, vertegenwoordigers van sportbonden, (foto)journalisten, vertegenwoordigers van landelijke, regionale en lokale sportmedia, projectleiders bij (sport)evenementenbureaus, vertegenwoordigers van communicatiebureaus in de sport en sportsponsormanagers is het Sport & Media Nieuwjaarsdiner een evenement waar je bij moet zijn! Deelname kost nog geen €100,- en voor leden van NSP zelfs maar €52,50 (prijzen excl. btw).