Rotterdam warmt met Volley Runner game op voor WK Volleybal Vrouwen 2022

Met de lancering van de game Volley Runner is het opwarmen voor het WK Volleybal Vrouwen 2022 begonnen. De nieuwe mobiele game werd door Rotterdam Topsport, Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Volleybalbond gelanceerd in de Markthal in Rotterdam. De andere speelsteden Apeldoorn en Arnhem zijn ook het decor van de game, waarmee de organisaties op een laagdrempelige manier meer (jonge) mensen hopen te enthousiasmeren voor het WK Volleybal Vrouwen 2022.

Binnen Volley Runner creëren spelers hun eigen volleybal personage met een uniek landenshirt. Tegen de achtergrond van de Erasmusbrug, Euromast en Kubuswoningen lopen spelers door Rotterdam. Door obstakels te ontwijken en zo veel mogelijk volleyballen te verzamelen, kunnen spelers items inruilen voor hun karakter en kans maken op dagelijkse prijzen zoals WK-tickets, volleybalschoenen of -ballen. De beste online spelers worden uitgenodigd om hun highscore live te verdedigen tijdens het WK in Ahoy bij een wedstrijd van het Nederlands team. Bovendien kunnen bezoekers van het WK Volleybal meespelen en meekijken op grote interactieve schermen.

De Volley Runner game is een samenwerking en initiatief van Rotterdam Topsport, Gemeente Rotterdam, Gelderse Sport Federatie, Nevobo, FIVB en Volleyball World in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen, dat van 23 september t/m 15 oktober plaatsvindt in Rotterdam, Apeldoorn en Arnhem. Daarnaast zijn er verschillende side events tijdens het WK, zoals de volleybal courts op verschillende pleinen in Rotterdam, volleybal clinics op basisscholen en de inzet van de volleybalbus van Nevobo.

Op vrijdag 30 september is voorafgaand aan de WK Volleybalwedstrijd Nederland-België de eerste editie van SportNXT: hét sportmarketingcongres van Nederland op het snijvlak van sport, business en overheid. Ga voor alle informatie en tickets naar SportNXT.nl