Topsport en technologie vinden elkaar bij speciale triathlon in Rotterdam

In Rotterdam wordt op zaterdag 22 en zondag 23 augustus een triathlon volgens een nieuw format georganiseerd. In het Zwemcentrum Rotterdam nemen ‘s werelds beste triatleten het in de Super League Triathlon Rotterdam tegen elkaar op in een race waarin de atleten zwemmen in het olympisch zwembad, fietsen op hometrainers en hardlopen op loopbanden langs de kant.

Het nieuwe format is een creatieve invulling van een corona-proof topsportevenement. De race is gratis te volgen via een online stream en tal van statistieken van de atleten worden virtueel weergegeven. Zo vindt technologie een manier om een topsportevenement mogelijk te maken en de publieksbeleving te vergroten.

Esports in triathlon

Michael D’Hulst, CEO en mede-oprichter van Super League Triathlon, licht toe: “Dit is een heel speciaal moment voor Super League en voor de sport. Met dit evenement keren we eindelijk weer terug naar het racen na de lockdown. We zijn heel enthousiast over het nieuwe concept waarbij voor het eerst esports wordt toegepast in de triathlon.”

Ook de wethouder Sport, Sven de Langen, is enthousiast over het evenement. “De Super League Triathlon Rotterdam is het perfecte voorbeeld van hoe topsport en technologie elkaar kunnen versterken. Ik ben trots dat we dit met alle betrokken partijen in Rotterdam mogelijk kunnen maken. Het evenement is daarnaast een mooie aanvulling op het programma van onze Rotterdamse Summer of Esports.”

‘Meer bekendheid voor de sport’

Bondsdirecteur Rembert Groenman vult aan: "De komst van de Super League past bij onze ambitie om internationale evenementen te helpen huisvesten in Nederland. Voor onze topatleten is het een podium om zich te manifesteren in eigen land en het geeft de sport meer bekendheid. ”

Vanwege de RIVM-richtlijnen is Zwemcentrum Rotterdam slechts toegankelijk voor een beperkt aantal mensen. Er vindt daarom geen ticketverkoop plaats. Via winacties is het wel mogelijk om exclusieve publiekstickets te winnen. De online stream, inclusief virtuele weergave van statistieken van de atleten, is wereldwijd gratis te volgen.

Headerfoto: Super League Triathlon