Urban Sports heeft de toekomst

Urban sports is al jaren één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Door de huidige pandemie en de daarbij horende maatregelen rondom sport is dit nog meer in een stroomversnelling gekomen. Of het nu om freerunning, skateboarding, BMX, tricking, hiphop of calisthenics gaat, Urban Sports trekt de jeugd en zet zelfs ouderen aan tot bewegen. Maar hoe kun je als sportbond of organisatie inspelen op deze trend?

Op donderdag 1 juli (09.30 – 12.00 uur) organiseert Arko Sports Media in samenwerking met Urban Sports Coalition en Vereniging Sport en Gemeenten het Online Event 'Urban Sports heeft de toekomst!' Door middel van handvatten, tips en praktijkvoorbeelden laten experts zien hoe je Urban Sports als gemeente of organisatie kunt faciliteren. Na deze inspirerende ochtend weet je hoe je in contact komt Urban Sporters, welke rol gemeenten en provincies hierin kunnen vervullen en hoe je als sportbond Urban Sports kunt faciliteren.

Anders georganiseerd

Urban Sports is anders georganiseerd dan de klassieke sporten. Er zijn in Urban Sports geen verenigingen met leden die op vaste tijden komen trainen. Dit is vervangen door wisselende communities die als ze zin en tijd hebben actief worden. De traditionele manier van verenigingsondersteuning en sportstimulering is om die reden dan ook niet passend bij Urban Sports.

Maar wat past dan wel? Wat moet je als sportorganisatie, gemeente of provincie doen om deze nieuwe, snelgroeiende vorm van bewegen te ondersteunen en te stimuleren? Welke kansen biedt het op het gebied van welzijn, het sociale domein en ruimtelijke ordening? Juist deze vragen komen op donderdag 1 juli tijdens het Online Event Urban Sports aan de orde.

Relatie tussen sportbond en Urban Sports

Zo deelt Urban City Manager Maxi Sellering (gemeente Arnhem) de belangrijkste lessen en voorbeelden vanuit de praktijk. Verder gaat Renske Snaar (KNGU) dieper in op de relatie tussen een sportbond en Urban Sports en geven BMX’er Janos Baars en Kars Deutekom van Sportbedrijf Arnhem geven een actueel praktijkvoorbeeld van de Urban Sports-aanpak in de gemeente Arnhem.

Het compacte programma geeft genoeg tips en handvatten om daarna zelf mee aan de slag te gaan in jouw organisatie.

Ga voor meer informatie naar deze website, of schrijf je in via onderstaande button.

Headerfoto: Shutterstock.com