World Padel Tour Amsterdam Open maakt iets los in Nederland

In razend tempo is padel uitgegroeid tot een van de grootste sporten ter wereld. Ook in ons eigen land is de opmars spectaculair. Als bevestiging van de groei kan Nederland van 28 september tot en met 2 oktober voor het eerst kennismaken met de absolute wereldtop, wanneer de World Padel Tour neerstrijkt in Amsterdam. ’s Wereld beste spelers zullen hun kunsten vertonen, toekomstige spelers inspireren en nog meer fans creëren. Het is dan ook geen verrassing dat grote partners hun weg hebben gevonden naar het toernooi dat georganiseerd wordt door Triple Double, Golazo Sports en DEUX Agency.

Het toverwoord voor het succes van padel is laagdrempeligheid, aldus toernooidirecteur John Van Lottum: "Je hebt vijf jaar nodig om een beetje te kunnen tennissen, en maar vijf uur om padel te kunnen spelen. Dat maakt het voor mensen heel aantrekkelijk. Mensen die nog nooit een racketsport hebben gedaan, zie je eerst denken: is dit niet te moeilijk voor mij? Maar binnen de kortste keer hebben ze het vertrouwen dat het ook iets voor hen is, dat ze het kunnen en er plezier in hebben. Je hoeft er ook niet per se afgetraind en fit voor te zijn, er heerst geen etiquette en er zijn geen kledingvoorschriften. Padel is met elkaar en tegen elkaar. De CEO tegen de vrachtwagenchauffeur, alles loopt door elkaar heen. Een sportbroekje en sportschoenen aan, een shirt of polo, meer is niet nodig."

Minifestival

Die toegankelijkheid van de sport vormt dan ook de basis voor het toernooi in Amsterdam. "We willen een minifestival creëren, met foodtrucks, barretjes, muziek en entertainment. Daarom hebben we als locatie voor de Centrale Markthallen aan de Jan van Galenstraat gekozen. Het open, urban karakter van de sport komt daar goed tot uitdrukking. Dit is de eerste editie, er zullen achteraf heus wel op- en aanmerkingen mogelijk zijn. Als de basis maar perfect is. Spelers en publiek moeten zich happy voelen en de Amsterdam Open een heel bijzonder en uniek evenement gaan vinden."

"Dit is een uitgelezen kans. Het is geen vanzelfsprekendheid dat al deze grote namen, zowel sporters als sponsoren, meedoen of zich binden aan zo’n evenement"

John van Lottum

Dat er een bijzonder en uniek evenement in aantocht is, blijkt uit de grote namen die zich als partner hebben verbonden aan het toernooi. Met onder meer Dentons, AA Drink, Circus en CBRE werd geproost op een samenwerking. De licentie van de World Padel Tour Amsterdam Open is in handen van Timeless Investments en Kroonenberg Groep, die het toernooi voor drie jaar naar Nederland halen. Eric Lankers, Business Director bij medeorganisator Triple Double, licht toe: "We maken in alle opzichten iets los met dit evenement. Het netwerk van partners dat zich voor meerdere jaren heeft gebonden aan de World Padel Tour Amsterdam Open, is nieuw en indrukwekkend. De volledige wereldtop van het padel komt voor het eerst naar Nederland. Alle wedstrijden zijn live te volgen op Ziggo Sport en van de finaledag wordt ook op RTL 7 nog verslag gedaan, terwijl een Nederlands padelevenement op dit niveau nog niet eerder op de Nederlandse televisie is uitgezonden. Nooit deden zoveel Nederlandse padelspelers mee aan de kwalificaties en het hoofdtoernooi. Ook dat is een primeur waar we trots op zijn."

Wow-factor

De 20.000 bezoekers in Amsterdam en de televisiekijkers zullen zo voor het eerst niet enkel via social media de spectaculaire rally’s en smashes zien. De beste versie van de sport komt nu letterlijk heel dichtbij en dus hoopt Van Lottum dat de ‘wow-factor’ nog een extra slinger geeft aan de gehele padelsport in Nederland. Niet alleen in de top, maar ook juist bij degenen die eerder nog niet de mogelijkheid hadden om met de sport in aanraking te komen. "Ja, dit is een uitgelezen kans. Het is geen vanzelfsprekendheid dat al deze grote namen, zowel sporters als sponsoren, meedoen of zich binden aan zo’n evenement. Het geeft des te meer weer hoe groot de opmars van de sport is en welk bereik je ermee kunt hebben. We hadden vooraf wel een vermoeden dat het zou aanslaan, maar dat het op zo’n manier zou leven, dat overtreft onze verwachtingen."

Alle informatie over de World Padel Tour Amsterdam Open is te vinden via www.worldpadeltouramsterdam.com

Lees in de nieuwste editie van vakblad Sport & Strategie een uitgebreider interview met John van Lottum over de World Padel Tour.