World Padel Tour komt voor het eerst naar Nederland

Het grootste padeltoernooi van de wereld, World Padel Tour, komt voor het eerst naar Nederland. Van 26 september t/m 2 oktober wordt Amsterdam het speelterrein van het week durende sportevenement. De licentie van het toernooi is in handen van Timeless Investments en Kroonenberg Groep, die het toernooi voor drie jaar naar Nederland halen.

De organisatie van het toernooi wordt verzorgd door Triple Double, Golazo Sports en Deux Agency. Voormalig proftennisser John van Lottum is als toernooidirecteur het gezicht van de World Padel Tour Amsterdam Open. Hij belooft dat de editie die in het najaar in Amsterdam plaatsvindt een nieuwe dimensie brengt aan de sport padel en nog meer fans creëert. “Het is fantastisch dat heel Nederland live kennis gaat maken met het grootste en meest professionele mondiale padel circuit ter wereld. Zeven dagen lang gaat het spektakel van deze nieuwe en jonge sport voelbaar zijn in Amsterdam.

Padel maakt wereldwijd al jarenlang een enorme groei door. Steeds meer mensen proberen de nieuwe sport uit en bekijken wedstrijden van de World Padel Tour. In Nederland heeft Ziggo Sport sinds kort de rechten van deze competitie. De World Padel Tour is niet alleen het grootste toernooi van de wereld, maar bepaalt ook de ranglijst van de profpadellers.

Voor de wedstrijden van het toernooi wordt gebruik gemaakt van twee locaties. Tijdens de kwalificaties wordt er gespeeld in Plaza Padel Amsterdam en de finales vinden plaats in de Centrale Markthal in de hoofdstad.

Headerfoto: Shutterstock.com