Evy Gruyaert gaat nu ook online yogalessen geven

De Vlaamse Evy Gruyaert, bekend van de app Hardlopen met Evy, gaat zich nu ook op yoga richten. Met een nieuw online platform yogametevy.com gaat Evy beginners op weg helpen op de yogamat. Net als met de loopapp is het platform zo ingericht dat je met Evy naar een hoger niveau kunt groeien. Na het hardlopen speelt Evy dus als online coach ook handig in op de yogagolf.

Evy Gruyaert was in Nederland en België al succesvol in het hardlopen. De app ‘Hardlopen met Evy’ werd ontwikkeld in samenwerking met trainingsbegeleidingscentrum Energy Lab en sloot precies aan bij de derde loopgolf en het hardlopen als lifestyle. Met haar vriendelijke stem wist Evy op die manier ook een grote groep hardlopers naar een 10 kilometer te krijgen. De app ‘Hardlopen met Evy’ werd in totaal meer dan 400.000 keer gedownload. Vorig jaar won ‘Hardlopen met Evy’ ook de SportNEXT App Award 2014 in de categorie Actief Sporten. 

Door een knieblessure ontdekte Evy het yoga en besloot ze ook als persoonlijk yogacoach online te gaan. Ze is niet de enige die yoga heeft ontdekt. Vorig jaar hoorde yoga al bij de trends van 2014. Het aantal mensen dat aan yoga deed groeide toen al fors. Gijsbregt Brouwer noemde in zijn trends voor 2014 vooral yoga voor mannen een groeimarkt. 

Yogagolf

Yoga met Evy speelt nu handig in op de yogagolf. Op haar platform yogametevy.com biedt ze net als bij de loopapp in eerste instantie een cursus voor beginners aan met Start2Yoga, waarbij ze in 21 lessen de basics meegeeft. Daarna kan je met haar meegroeien met korte en langere lessen in verschillende stijlen. Bij de lessen op het platform wordt Evy bij gestaan door twee ervaren yogadocenten Joachim en Marcel. Het is daarmee bijna hetzelfde als een fysieke yogastudio, volgens Evy. “alleen hoef je je voor deze vorm dus helemaal niet te verplaatsen en kun je het gewoon thuis doen wanneer je maar wilt”, vertelt Evy op de website.