Club Brugge zet nieuwe stap in fanbeleving: jubileum gevierd met AR ervaring

Hoe vier je als sportclub anno 2021 een jubileum? Door de fysieke en digitale wereld met elkaar te combineren, zo dacht Club Brugge. Voor de viering van het 130-jarig bestaan van de Belgische voetbalclub is een wandeling in augmented reality door de stad Brugge ontwikkeld. Het gebruik van AR is een nieuwe stap in de fanbeleving van Club Brugge.

Er zijn door Club Brugge, in samenwerking met Yondr en Bits of Love, zeven unieke missies in AR gecreëerd verspreid over een historische route van 1,891 kilometer door de stad. Zowel inwoners, fans als (buitenlandse) toeristen kunnen via de QR-codes missies uitvoeren op verschillende hotspots in de stad. Denk aan een penalty nemen tegen doelman Simon Mignolet, een wedstrijdje sprinten met Noa Lang of een selfie nemen met Charles De Ketelaere wanneer je langs de monumenten van Brugge wandelt. Na het voltooien van de laatste missie leidt de route naar de nieuwe City Shop, waar het nieuwe jubileumshirt wordt onthuld en een kleine attentie wacht.

Chief Business Officer Bob Madou: “Het gebruik van augmented reality is uniek in de Belgische voetbalwereld en een nieuwe stap in de fan experience van Blauw-Zwart. Niet alleen onze eigen supporters maar ook buitenlandse toeristen komen via een zeer innovatieve manier in aanraking met Club Brugge. De vele historische trekpleisters in de stad en onze 130ste verjaardag vormen dan ook een ideale combinatie voor dit digitale project.”

Stad tot leven wekken

Augmented reality wordt steeds vaker gebruikt in de sportwereld. Club Brugge is een van de eerste sportorganisaties die op deze manier gebruikgemaakt van de technologie. “AR is een leuke tool om grote campagnes iets extra’s te geven. Je kunt er jongeren mee bereiken en objecten als een gebouw of stadion als het ware tot leven wekken”, zegt Madou. “Voor ons jubileum en het bijbehorende speciale jubileumshirt wilden we groots uitpakken. Met AR brengen we de stad nu tot leven. Daarnaast kunnen we via deze ervaring internationale voetbalfans die in de stad Brugge zijn in aanraking laten komen met Club.”

Kijk voor meer informatie op https://wearbruges.be/.