Fans kiezen uniek Tour-shirt van Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma gaat dit jaar in een speciaal shirt van start in de Tour de France. De wielerploeg geeft fans de mogelijkheid om te bepalen welk tenue de renners dragen in ‘La Grande Boucle’. Bovendien kunnen fans hun naam terugzien op het shirt.

Vanwege de gelijkenis tussen het reguliere shirt van Team Jumbo-Visma en de gele leiderstrui, hebben de organisatie van de Tour en de UCI het team verzocht om met een aangepast shirt aan de start te verschijnen. Dit grijpt de ploeg aan als kans om iets bijzonders te doen. Voor de eerste keer in de geschiedenis ligt de keuze voor het shirt in de handen van de fans.

Samen met partner AGU zijn drie bijzondere designs met elk hun eigen verhaal gecreëerd. Fans en wielerliefhebbers kunnen tot en met 15 april hun stem uitbrengen op hun favoriete shirt.

Omdat de fans centraal staan in het design, heeft Team Jumbo-Visma op alle drie de shirts plek gereserveerd voor de namen van supporters. Wanneer zij tussen 19 en 28 april het verkozen shirt aanschaffen, bemachtigen fans een plek op het tenue. Team Jumbo-Visma belooft ‘een unieke ervaring die de wielerliefhebber dichter bij de Tour brengt dan ooit tevoren.’

'Negende' man

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: “Sinds de vorige editie van de Tour de France zijn we in gesprek met de organisatie ASO. Uit respect voor de gele trui wilden wij en onze hoofdsponsors Jumbo en Visma meedenken om ons shirt aan te passen. Daarmee kwamen we voor een behoorlijke uitdaging te staan. We hebben dit aangegrepen als een kans om alle wielerliefhebbers als nooit tevoren bij onze ploeg te betrekken. Zo staat de ‘negende’ man met ons team van acht renners aan de start in Brest.”

Fans kunnen tot en met 15 april hun stem uitbrengen via onsshirt.teamjumbovisma.nl.

Headerfoto: Team Jumbo-Visma