Tour de France-shirt Jumbo-Visma gebaseerd op Hollandse Meesters

Team Jumbo-Visma rijdt de komende Tour de France wederom in een bijzonder tenue. De wielerploeg verschijnt op 1 juli aan de start van de Ronde van Frankrijk in shirts die zijn geïnspireerd door de meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Jumbo-Visma werkt hiervoor samen met kledingpartner AGU. Het shirt wordt deze zomer door zowel de mannen- als vrouwenploeg gedragen in Frankrijk.

  • Door gebruik te maken van Artificial Intelligence hebben de designers inspiratie ontleend aan individuele werken en de stijl van de Hollandse Meesters. Een algoritme heeft vijftig schilderijen van Vermeer, Rembrandt en Van Gogh geanalyseerd en kleine digitale stukjes uit de schilderijen gehaald om tot een nieuw meesterwerk te komen.
  • Door regelgeving vanuit de UCI dient Team Jumbo-Visma het huidige shirt aan te passen tijdens de Tour de France. Het tenue lijkt namelijk te veel op de gele leiderstrui van de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar stonden er om die reden namen van fans op het officiële tenue van het team. Voor de editie van 2022 leggen Team Jumbo-Visma en AGU de link met hun Hollandse afkomst.

Reacties

  • Richard Plugge, General Manager Team Jumbo-Visma: “Het is ontzettend gaaf dat we via innovatie inspiratie uit de werken van drie aansprekende Hollandse Meesters hebben kunnen halen. Het perfecte toonbeeld van onze herkomst en ambitieuze doelen."
  • “We zijn er erg trots op dat we de meest hoogwaardige, innovatieve en aerodynamische wielerkleding van deze Tour de France ook nog eens kunnen uitbrengen in een uniek design”, zegt Björn Jeurissen, CEO AGU.