FC Eindhoven nodigt Belgische voetballiefhebbers gratis uit voor wedstrijd

Maar liefst 11 van de 27 spelers in de huidige selectie van FC Eindhoven is geboren in België. 'Een goede reden om in actie te komen en een speciale actie hiervoor te lanceren', moet het marketingteam van de Blauw-witten  hebben gedacht. In aanloop naar de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht komt FC Eindhoven daarom met een bijzondere actie voor onze zuiderburen: heb je de beschikking over een Belgisch paspoort en zou je graag een wedstrijd in de Nederlandse Jupiler League willen meepikken? Dan nodigt de huidige nummer acht in de Eerste Divisie je gratis uit! 

Door de komst van vijf Belgen herbergt de selectie van de club dit jaar 11 spelers met Belgische roots: Chiró N'Toko, Maxime Gunst, Sebastiaan de Wilde, Timothy Durwael, Fries Deschilder en Tibeau Swinnen waren vorig jaar al actief bij de club uit Eindhoven. Dit jaar kwamen er nog eens vijf voetballers bij: Dario Van den Buijs (Club Brugge), Jari Vandeputte (KAA Gent), Tom van Imschoot (KV Oostende), Anil Koç (Standard Luik) en Jinty Caenepeel (KAA Gent).

Nu is een wedstrijd bezoeken in de Jupiler League waarschijnlijk niet het eerste waar een Belgische voetballiefhebber aan zal denken, maar de aanwezigheid van de vele Belgen kan hier zeker verandering in brengen. Niet voor niets hoor je om je heen dat steeds meer Nederlandse voetbalfans een aantal teams uit de Premier League zoals Newcastle United (met vijf Nederlandse voetballers), Southampton FC (met de gebroeders Koeman aan het roer en vijf voormalig Eredivisie-spelers) en in een eerder stadium Swansea City, met bovengemiddelde belangstelling volgen. De stap om als Belg zijnde een buitenlandse wedstrijd mee te pikken (en Eindhoven is daarbij ook nog goed te bereiken) wordt daardoor steeds makkelijker. 

Met een speciale video waarin de Belgische voetballers aangeven het plezant zouden vinden als hun landgenoten een keer naar Eindhoven komen, hoopt de Nederlandse club liefhebbers over de streep te trekken met een gratis wedstrijdbezoek. In ruil hiervoor vraagt FC Eindhoven uiteraard een aantal gegevens (data), om het klantenbestand van de club te verrijken. Bij het inschrijven maak je daarnaast kans op een Meet & Greet met een van de Belgische voetballers. Tot slot is er één grote 'maar' aan de actie gekoppeld: Belgische voetbalfans die in een straal van 30 km van Maastricht wonen zijn uitgesloten. Dit om niet de deuren open te zetten voor een eventuele grote toestroom van MVV-fans. 

Meer informatie over de 'Belgen-actie' is op de website van FC Eindhoven te vinden.


Verscheen eerder op Sportnext.be