Feyenoord meest gesteunde jeugdopleiding in de VriendenLoterij

Niet eerder waren supporters van Eredivisieclubs zo gul voor de eigen jeugdopleiding door mee te spelen met de VriendenLoterij. Deelnemers steunden de jeugdopleidingen van hun favoriete club met een recordbedrag van 3,8 miljoen euro. Feyenoord had de hoogste opbrengst uit de loterij: het legioen speelde bijna 1,2 miljoen euro bij elkaar.

De VriendenLoterij is met deze recordopbrengst een sterk voorbeeld van fanbasemarketing. Het idee erachter is simpel en doeltreffend: van elk gekocht lot gaat de helft direct naar de jeugdopleiding van je favoriete club. Als fan steun je dus je eigen club en je ziet ook gelijk waar dat geld naar toe gaat.

De jeugdopleidingen gebruiken de schenking onder andere voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt.

Activatie van fans

Net als vorig jaar is de jeugdopleiding van Feyenoord de meest gesteunde jeugdopleiding van de VriendenLoterij. De supporters speelden bijna 1,2 miljoen euro bij elkaar voor de eigen jeugdopleiding. Dit laat ook zien dat Feyenoord het beste slaagt in de activatie van de fans. De top 10 zoals die tijdens het Goed Geld Gala werd bekendgemaakt:

1. Feyenoord: 1.186.507 euro
2. Ajax: 1.072.586 euro
3. PSV: 333.915 euro
4. FC Twente: 178.229 euro
5. FC Utrecht: 142.231 euro
6. ADO Den Haag: 142.057 euro
7. SC Heerenveen: 126.248 euro
8. FC Groningen: 122.057 euro
9. AZ: 121.889 euro
10. Vitesse: 109.884 euro

Commercieel directeur van Feyenoord Mark Koevermans was blij met de steun van Vrienden Loterij. Met deze opbrengst kunnen we onze jeugdopleiding nog verder verbeteren. We zullen dit bedrag onder meer gebruiken voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Dat is niet alleen goed voor de talenten die via onze jeugdopleiding in het betaald voetbal terecht komen, maar juist ook voor de kinderen die dat niet redden. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst.


Foto: Feyenoord Academy