Rotterdam Ahoy organiseert in 2019 grootschalig esports en gaming evenement

Rotterdam krijgt in oktober 2019 een grootschalig, internationaal esports en gaming evenement: Rotterdam Games Week. Organisator Rotterdam Ahoy maakt bekend dat zij hiervoor een meerjarige samenwerking heeft gesloten met het Zweedse DreamHack, wereldwijd de topspeler op het gebied van esports toernooien, LAN party’s en gaming expo’s.

In 2016 was Rotterdam Ahoy gastheer van een uitverkochte Europese finale van League of Legends. Het werd het startschot voor een eigen evenement op het gebied van esports en gaming, waarvoor nu met de samenwerking met DreamHack de basis is gelegd. In aanloop naar DreamHack Rotterdam en de Rotterdam Games Week zal Ahoy ook diverse pre-events organiseren.

'We hebben de lange termijnvisie en ambitie een jaarlijks terugkerend internationaal evenement op het gebied van esports en gaming neer te zetten'

Jolanda Jansen (Ahoy)

Rotterdam Games Week

"Sport en entertainment zitten in ons DNA" zegt Ahoy-directeur en initiatiefnemer Jolanda Jansen. "We hebben de lange termijnvisie en ambitie om een jaarlijks terugkerend internationaal evenement op het gebied van esports en gaming neer te zetten, in Ahoy én in de stad Rotterdam. De afgelopen periode hebben we met vele partijen in de markt gesproken - van uitgevers tot gamers - en ontvingen veel positieve feedback, aanmoediging en medewerking. We hebben het vertrouwen dat we samen met DreamHack een nieuwe traditie starten en zullen de komende tijd in Ahoy veel prioriteit geven aan de verdere invulling van DreamHack Rotterdam én Rotterdam Games Week."

DreamHack Rotterdam 2019

DreamHack CEO Marcus Lindmark is blij met de nieuwe samenwerking op de DreamHack kalender. "We kijken er naar uit om met de mensen van Ahoy samen te werken en hebben er alle vertrouwen in dat we zowel de juiste partner als de juiste locatie voor ons evenement in de Benelux hebben gevonden. Rotterdam Ahoy heeft een geweldige staat van dienst in het organiseren en hosten van prestigieuze evenementen en heeft bovendien bewezen dezelfde instelling te hebben om dingen op een hoogstaande en samenwerkende manier gedaan te krijgen."

DreamHack Rotterdam is het hart van Rotterdam Games Week en zal bestaan uit een esports toernooi met het spel Counterstrike: Global Offense met een prijzenpot van honderdduizend dollar, een publieksbeurs op het gebied van gaming met veel interactie, cosplay, panel meetings en een 'bring your own computer’ LAN party.

Aanvullend zullen pre-events worden georganiseerd waar fans bijvoorbeeld gezamenlijk kijken naar finales van esports-toernooien. In samenwerking met de stad Rotterdam en andere stakeholders wordt gewerkt aan verdere onderdelen voor de Rotterdam Games Week.

DreamHack Rotterdam vindt plaats van 18 t/m 20 oktober 2019 in Ahoy.

Headerfoto: Twitter@DimitriBonthuis