Sanquin weet nieuwe generatie donors aan te spreken tijdens EK Leauge of Legends

Tijdens de Europese finales van de game League of Legends op 13 en 14 april heeft bloedbank Sanquin het wereldrecord bloedgroep bepalen neergezet. 750 bezoekers van het event, dat plaatsvond in Rotterdam Ahoy, kregen via een vingerprik inzicht in hun bloedgroep. Het vestigen van het wereldrecord is een activatie rondom de samenwerking tussen Sanquin en Riot Games, de ontwikkelaar van de game League of Legends. Het is voor het tweede jaar op rij dat de twee organisaties samenwerken om nieuwe generaties te werven als bloeddonor.

Voordat de gamefans Ahoy binnenstapten, was alle aandacht gevestigd op de 14-meter lange mobiele afname locatie (MAL) van Sanquin. Voor de League of Legends-finales speciaal bedrukt met de helden uit de game, werden gamers uitgenodigd om in de MAL hun bloedgroep te laten bepalen. Vanaf de opening van de Sanquin-truck stonden gamers in de rij voor hun vingerprik.

Inzicht bloedgroep eerste stap richting donorregistratie

Sanquin is altijd op zoek naar een nieuwe generatie donors. Dit begon tijdens het EK League of Legends met de wereldrecordpoging, waarbij jongeren informatie kregen over hun eigen bloed. Daarnaast werden tijdens het event bezoekers opgeroepen om zich te registreren via de speciale actiepagina www.myfirstblood.nl. Vorig jaar wist Sanquin door middel van de campagne #myfirstblood maar liefst 5.000 nieuwe bloeddonoren te werven.

League of Legends fans die hun bloed laten testen, ontvangen na hun keuring een Vladimir champion, een karakter uit de game. Met als doel om Sanquin en het geven van bloed ook bespreekbaar te maken en houden in deze relatief nieuwe doelgroep.