Gerard den Elt volgt Marina Witte op bij NSP

Met ingang van 1 september 2017 treedt Gerard den Elt (58) aan als algemeen secretaris van de stichting Nederlandse Sport Pers Service (NSP), belangenorganisatie namens bijna 700 Nederlandse sportjournalisten, sportfotografen en medewerkers van omroepen. Hij volgt - voorlopig tot de zomer van 2018 - Marina Witte (70) op.

Den Elt heeft als opdracht meegekregen om het stevige fundament dat Witte sinds het begin van de jaren negentig heeft neergelegd, verder uit te bouwen en de NSP toekomstbestendig te maken. De belangen van journalisten en fotografen komen in het veranderende medialandschap in toenemende mate in het gedrang, mede door de opkomst van nieuwe media en berichtendiensten.

"Journalisten en fotografen moeten in een open samenleving toegang blijven houden tot sportmensen, clubs, evenementen en internationale titeltoernooien, ook al trachten commerciële partijen steeds vaker beperkingen aan te brengen", aldus Den Elt. "Het is aan de NSP en aan de beroepsgroep als geheel om af te dwingen dat onafhankelijke media en niet-rechtenhouders hun werk in vrijheid en openbaarheid kunnen blijven doen. Daarvan profiteren uiteindelijk ook de recht- en belanghebbenden.’"

De nieuwe algemeen secretaris werkte jarenlang als algemeen- en sportverslaggever in dienst van AD en later als freelancer voor onder meer ANP, GPD, Telegraaf, HELDEN Magazine, Het Financieele Dagblad en NU.nl. Hij blijft naast zijn parttime-werkzaamheden voor de NSP actief in de journalistiek voor onder meer ANP.

Marina Witte neemt weliswaar afscheid van de NSP, maar zal met haar eigen bureau Events4U actief blijven in de ondersteuning van sportevenementen. Ook zal zij waar nodig assistentie blijven verlenen aan de NSP. Zij werd in april van dit jaar voor haar grote verdiensten voor de sport en sportjournalistiek benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij neemt officieel afscheid tijdens het NSP Sport en Media Nieuwjaarsdiner in januari 2018. Nadere details volgen.

Voor nadere informatie: Gio Lippens, voorzitter stichting NSP, 06-53131799.