In de BV Sport: Henk Markerink over de Johan Cruijff ArenA

Deze week was het dan zover. De Amsterdam ArenA wordt vernoemd naar Johan Cruijff. Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman ontvingen in de BV Sport Henk Markerink, de algemeen directeur van de Amsterdam ArenA. Hoe kijkt hij aan tegen de naamsverandering naar Johan Cruijff Arena?

Afgelopen dinsdag, op de 70e verjaardag van Johan Cruijff, werd bekendgemaakt dat het bestuur van de Amsterdam ArenA (Stadion Amsterdam), de directie van AFC Ajax NV en de burgemeester en wethouders Sport en Deelneming van de gemeente Amsterdam in een intentieovereenkomst hebben afgesproken om de naam van het stadion te wijzigen in de Johan Cruijff ArenA.

Henk Markerink legt in de BV Sport uit hoe de beslissing tot stand is gekomen, welke partijen een belangrijke rol hebben gespeeld en wat de toekomstplannen met de Amsterdam ArenA zijn.

ZIE OOK: Amsterdam ArenA wordt Johan Cruijff ArenA

Vrouwenvoetbal

Tenslotte ging SPORTNEXT met Frank en Rick in gesprek over de toekomst van het vrouwenvoetbal in Nederland en het naderende EK voor vrouwen.

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Luister de uitzending hieronder terug.


Headerfoto: Flickr (cc) Enrique Blasco