In de BV Sport: Iwan Spekenbrink over Team Sunweb en de toekomst van het wielrennen

Iwan Spekenbrink was woensdagmiddag te gast bij Frank van den Wall Bake en Robert Denneman in de BV Sport op ALLsportsradio. De algemeen manager van Team Sunweb keek terug op een fantastisch wielerjaar en gaf zijn visie over de toekomst van het wielrennen.

Spekenbrink werd in 2008 algemeen manager van destijds nog Skil-Shimano. Hij transformeerde de formatie in iets minder dan tien jaar naar een van de meest succesvolle wielerploegen in het peloton, met als hoogtepunt de eindwinst eerder dit jaar in de Giro d’Italia van Tom Dumoulin.

In de BV Sport sprak Spekenbrink uitgebreid over onder andere de filosofie van Team Sunweb en het economische model in het wielrennen. "Eén op de drie mensen in de wereld fietst regelmatig, in welke hoedanigheid dan ook. Wereldwijd is de sport dus enorm groot. Maar als je naar het wielrennen kijkt, staat wat de renners verdienen niet in verhouding met andere sporten. Bovendien is het model super kwetsbaar. Elk jaar vallen er een of twee topteams om, maar niemand maakt er zich er druk omdat er wel weer een nieuwe formatie opstaat. We concurreren elkaar naar beneden in plaats van naar boven."

Tijdens de uitzending ging het ook nog over het betrekken van de fans bij de sport, de inkomstenbronnen in het wielrennen, de kampioenstrui van Tom Dumoulin en het social media-beleid van Team Sunweb.

Uitzending gemist?

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Beluister de uitzending hieronder terug: