In de BV Sport: Jan Lammers over Max Verstappen en de toekomst van de Formule 1

Een bijzondere gast woensdagmiddag in de BV Sport op ALLsportsradio. Frank van den Wall Bake en Robert Denneman ontvingen autocoureur Jan Lammers! Zelf 41-voudig Formule 1-coureur en hij houdt de sport nog altijd nauwlettend in de gaten als specialist voor de NOS. Lammers vindt de kritiek op Max Verstappen overdreven en ziet op digitaal gebied enorm veel kansen voor de Formule 1.

Lammers - naast voormalig Formule 1-coueur ook winnaar van onder meer van de 24 uur van Le Mans - volgt de Formule 1 nog op de voet. Hoe kijkt hij aan tegen een mogelijke Grand Prix in Nederland? "De markt moet bepalen of die er komt. Het moet passen. Je moet kijken of er een stad, land, of regio behoefte aan heeft. Wat voegt het toe? Ik denk dat het zichzelf regelt. Als de kosten zijn op te brengen, dan is er blijkbaar behoefte aan.”

Sinds Liberty Media de Formule 1 heeft overgenomen zijn er al veel veranderingen in gang gezet die de sport weer populairder moeten maken. Volgens Lammers liggen er vooral op digitaal gebied veel kansen. “Liberty Media is heel erg geïnteresseerd in het activeren van een hele familie. De races moeten een familie-evenement worden. Dat zorgt voor een mooi decor en dat helpt weer de interesse voor de sport te laten groeien en daar digitaal van te profiteren. Bedrijven en organisaties zijn veel meer geïnteresseerd in de potentieel honderden miljoenen mensen die via een app de Formule 1 gaan volgen. Als je daar een goed verdienmodel aan kunt hangen, levert dat enorm veel geld op.”

Esports

In de uitzending ging het verder ook nog over Max Verstappen, esports en de problemen in het schaatsen.

In de BV Sport neemt sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake ons elke woensdag mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.