In de BV Sport: Toon Gerbrands over de populariteit van PSV in Mexico

Toon Gerbrands was woensdagmiddag te gast in de BV Sport op ALLsportsradio bij Frank van den Wall Bake en Robert Denneman. De algemeen directeur van PSV sprak onder andere de populariteit van PSV in Mexico en hoe het is een van de topclubs in Nederland te besturen.

Gerbrands is al tientallen jaren werkzaam in de sport. Na een carrière als volleyballer werd hij volleybalcoach. Hij was onder meer bondscoach van de Nederlandse volleybalmannen die Europees kampioen werden zich voor de Olympische Spelen in Sydney in 2000 plaatsten. In 2002 werd Gerbrands algemeen directeur waar hij successen vierden, maar ook diverse crises moest managen. Na twaalf jaar AZ ging Gerbrands aan de slag bij PSV, waar hij sinds 2014 algemeen directeur is.

In de BV Sport legde Gerbrands onder meer uit hoe hij in het voetbal is terechtgekomen en hoe het is een Nederlandse topclub te besturen. Ook ging het in de uitzending over social media, Hirving Lozano en de populariteit van PSV in Mexico.

ZIE OOK: Het verhaal achter de succesvolle social media-strategie van PSV

Uitzending gemist?

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

ZIE OOK: In de BV Sport: Ernst Boekhorst over branche-exclusiviteit in sponsorland

Beluister de uitzending hieronder terug: