Japanse club toont meest innovatieve basketbalveld ter wereld

Sportclubs doen er alles aan om fans te entertainen tijdens een wedstrijd. In Japan hebben ze de fanbeleving naar een heel nieuw niveau getild. In de landelijke basketbalcompetitie werd deze week een wedstrijd gespeeld op een LED-basketbalveld en dat levert prachtige beelden op.

Japan staat bekend als het land waar de nieuwste technologieën ontwikkeld worden en het komt dan ook niet echt als een verrassing dat juist daar een basketbalveld is gemaakt, dat bestaat uit LED-panelen. Volgens de Japanse website 47 News kende Japan een primeur en was de wedstrijd tussen Alvark Tokyo en Ryukyu Golden Kings het eerste officiële basketbalduel dat werd gespeeld op een LED-basketbalveld.

Doordat de ondergrond volledig uit LED-panelen bestaat, kan de thuisclub de sponsoren op het veld tonen, de score laten zien en voor extra entertainment zorgen voor, tijdens en na de wedstrijd. En dat alles met een druk op een knop.

Nike

In 2014 bouwde Nike in Shanghai al een basketbalveld uitgerust met motion-tracking en reactieve LED-visualisatietechnologie in de vloer. Het veld werd gebouwd in het kader van de Nike RISE-campagne en Kobe Bryant leerde jonge spelers basketballen.

Video: Het LED-veld van Nike


Het veld van Nike wordt nog niet gebruikt voor officiële basketbalwedstrijden, maar de court in Japan zou weleens het begin van een geheel nieuwe beleving van basketbalwedstrijden kunnen zien. Entertainment rondom sportwedstrijden wordt steeds belangrijker en de beelden van het LED-basketbalveld zijn spectaculair. Het is wachten totdat de eerste NBA-club een veld maakt dat bestaat uit LED-panelen.

Het veld licht op na een driepunter:

De half-time show: