Koreaanse honkbalclub vult stadion met robot fans

De Koreaanse honkbalclub Hanwha Eagles heeft naar eigen zeggen geen problemen om het stadion vol te krijgen maar hebben toch besloten om een opmerkelijke sfeermaker in te zetten. BBC meldt namelijk dat robots voor extra sfeer in het stadion zorgen. Dat is nog niet alles, want voor de fans thuis zit er ook een actieve bezigheid in.

Een bezoek aan het stadion is voor velen namelijk een droom die eenmalig of zelfs nooit in vervulling gaat. En daarom heeft de honkbalclub robot fans ingezet. Fans kunnen thuis inloggen en zo toch vanaf een stoel in het stadion meekijken en de robot meebewegen. Op het gezicht van de robots is een scherm met webcam te zien en daarnaast zitten alle fans in een chatbox. Kortom: de fanbot is geboren.

Het project kende een lange ontwikkeltijd aangezien de robots ontworpen, gefabriceerd en geprogrammeerd moesten worden. In een video geven de Hanwha Eagles een kijkje achter de schermen bij het ontstaan van 's werelds eerste 'cheering robot'. Ook bij de fans in een stadion zorgden de robots voor gefronste wenkbrauwen. Het leuke is dat de robot fans een LED-bord omhoog houden en zo dus gezamenlijk het team kunnen aanmoedigen met een wave of een leus.

Een vangbal bij een homerun zit er helaas nog niet in maar de robot fans zijn goed ontvangen. In totaal werden door de fans bijna 88.000 berichten verstuurd en het zorgde voor een nieuwe sfeer in het stadion. Alles komt nog een keer voorbij in de onderstaande video.

Bron: BBC