Live Sessie over de rol van visuele vaardigheden in de sport (partner)

Op donderdag 17 september organiseren onze collega's van het Nationale Sportinnovatie Platform in samenwerking met InnoSportLab Papendal en VU Amsterdam een Live Sessie over De rol van visuele vaardigheden in de sport.Succesvolle topsporters onderscheiden zich onder meer door hun superieure visuele waarneming. Beter kijken verhoogt de kans op betere sportprestaties, maar wat houdt dat 'beter kijken' nu precies in? En vooral: hoe kun je het trainen? Op de Live Sessie Visual Skills wordt hier door enkele experts antwoord op gegeven. 

Nederland loopt wereldwijd voorop in het wetenschappelijk onderzoek naar visuele vaardigheden. NOC*NSF heeft als een van de eerste nationale sportprogramma’s de stap genomen om visuele vaardigheidstraining een belangrijke rol te geven binnen het trainingsprogramma vanuit InnoSportLab Papendal. Met de komst van Johan Koedijker (VU Amsterdam) als visual skills specialist is er op Papendal volop aandacht voor de rol van visuele aandacht en kijkgedrag in de sport. 

Visual Skills

Voor de Live Sessie Visual Skills slaan het Nationale Sportinnovatie Platform, InnoSportLab Papendal en VU Amsterdam de handen in elkaar. Het programma combineert gerenommeerde plenaire sprekers met boeiende parallelsessies die volledig in het teken staan van het trainen van de visual skills om prestaties te bevorderen. Een panel van deskundige binnen- en buitenlandse sprekers zal het onderwerp toelichten vanuit hun specifieke expertise. Wat zijn visuele vaardigheden precies? Hoe kun je ze trainen? Wat gebeurt er al op dit moment? Welke ontwikkelingen mogen we verwachten? Onder meer Luke Wilkins (University of Birmingham), Nico Delleman (InnoSportNL), Prof.dr. Geert Savelsbergh, David Mann (Australian Institute of Sport), Johan Koedijker, Joost Pluijms (VU Amsterdam / Zeilen) en Raoul Oudejans (VU Amsterdam / Basketbal) komen aan het woord. 

Meer informatie

Meer informatie over de Live Sessie Visual Skills is te vinden op Sportinnovatieplatform.nl. De Live Sessie vindt op donderdag 17 september 2015 plaats in Hotel Papendal. Deelname kost € 79,95 excl. btw per persoon. 


Foto: InnoSport.nl