Live wedden op de wedstrijd in het stadion, het kan bij Celtic

In Celtic Park kunnen sinds afgelopen weekend 60.000 fans live wedden op de wedstrijd terwijl ze in het stadion zitten. Unibet is official betting partner geworden van StadiumLIVE, leverancier van het WIFI-netwerk opgezet door het sportmarketingbureau Sports Revolution. Het sportmarketingbureau ziet de samenwerking als een belangrijke stap om de beleving te verbeteren.

Fans van de drievoudige Schotse kampioen loggen in op het netwerk en maken gebruik van CelticLive. De app is 50.000 keer gedownload en 155.000 fans hebben zich geregistreerd voor het WIFI-netwerk. In totaal werden 79.000 video's uit de app afgespeeld en daarnaast statistieken, foto's, commentaar en stemmen voor man-of-the-match. De service van goksites waren voorheen geblokkeerd. Unibet biedt vanaf nu iedere wedstrijd van Celtic meer dan 100 manieren om te wedden waaronder penalties, de eerstvolgende doelpuntenmaker en uitslagen.  

Lees meer: de toekomst van online kansspelen en mobile (door Niels Aarts)

"Het WIFI-netwerk in het stadion heeft een enorm potentie voor commerciële partners om diensten aan te bieden die de wedstrijdbeleving verbeteren. Wedden op wedstrijden sluit perfect aan. Met name 'in-play odds' spelen in op het real-time element en we bedienen onze fans nu via de app. Fans willen graag WIFI gebruiken om te wedden en nu kan het. Unibet is voor ons de ideale partner om de service succesvol in de CelticLive app te integreren" zegt Simon Hills van Sports Revolution.

Volgens Unibet is live betting de toekomst van wedden in de sport en het WIFI-netwerk is dé manier om aan die toenemende vraag te voldoen: "Het is nieuw, het is anders en voegt echt waarde toe voor de fans. We verwachten dat we de dienst bij meer clubs gaan aanbieden en stonden daarom vooraan om samen te werken met het eerste connected stadium in het Verenigde Koninkrijk, Celtic Park" aldus Ed Nicholson hoofdmarketing bij Unibet UK.

Ondanks de opmars van het Connected Stadium en de toename van het mobiele internetverkeer is de mogelijkheid voor live betting in de Nederlandse stadions nog ver weg. De regulering van online kansspelen, waar sportweddenschappen een prominent voorbeeld van zijn, wordt volgens kenners niet eerder verwacht dan de start van het seizoen 2015-2016.

Lees ook: sportbeleving en online kansspelen kunnen niet meer om elkaar heen

Bronnen: GamingIntelligence - SportsProMedia - SoccerEx