Nederlandse schaatskampioenschappen ook komende vier jaar bij NOS

De schaatsbond KNSB en de NOS hebben hun langdurige samenwerking verlengd tot en met het seizoen 2021-2022. Ook de komende vier jaar zijn de nationale schaatskampioenschappen te zien bij de NOS.

Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB, is blij met de verlenging van het contract met de NOS. "Miljoenen Nederlanders beleven plezier aan het kijken van schaatsen op tv. Het is voor hen en voor ons fijn dat het schaatsen ook de komende vier jaar bij de NOS te zien blijft."

"Schaatsen en de NOS horen bij elkaar", zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. "Schaatsen is onderdeel van de Nederlandse cultuur en de Nederlandse topsport. Journalistiek zeer interessant dus. Goed dat we dit de komende jaren op de voet kunnen blijven volgen, bij de NOS, bij de publieke omroep."

De NOS doet de komende vier jaar verslag van de Nederlandse kampioenschappen langebaanschaatsen, marathon, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten.

Eerste startbewijzen

Het nationale schaatsenseizoen 2018-2019 begint vrijdag 2 november met de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups. In Thialf wordt drie dagen lang gereden om de eerste startbewijzen van het seizoen.

De NOS zal verder dit seizoen ook verslag van onder andere de gecombineerde EK Sprint & Allround in Collabo, de WK Afstanden in Inzell, de WK Allround in Calgary en de WK sprint in Heerenveen.

Headerfoto: Wikimedia (CC 4.0) Evelien 1009