Reclamestunt Netflix: Belgische berg omgedoopt tot Mont Netflix

Het tweede seizoen van ‘Tour de France: Unchained’ is sinds dinsdag 11 juni te zien op Netflix. Om de lancering te vieren, verhoogt Netflix tijdelijk het hoogste punt van België. De iconische Signal de Botrange is voor tien dagen lang omgedoopt tot Mont Netflix.

Het hoogste punt van België (694 meter) wordt met nog eens zeven meter verhoogd. Van 13 tot en met 23 juni is Mont Netflix open voor het grote publiek. Het totale parcours bestaat uit veertien kilometer, met een hoogteverschil van 358 meter. Wielrenners die aan het einde Mont Netflix beklimmen, rijden tussen gesponsorde borden en zien beschilderde aanmoedigingen op de weg, net als een echte finish van een Touretappe. Toegang tot ‘Mont Netflix’ is gratis.

Ook is er in samenwerking met Strava een challenge gecreëerd. Bij deelname maakt elke wielrenner kans op een ‘Mont Netflix Trofee’. De officiële opening van ‘Mont Netflix’ is op 13 juni. Een select groepje bestaande uit (oud-)wielrenners, sporters, fans en journalisten zullen de etappe fietsen en strijden voor de KOM/QOM (King/Queen of Mountain).