The George: nieuwe app met verhalen over de romantiek, nostalgie en historie van het voetbal

The George is een nieuwe app met voetbalverhalen die doorgaans onder de radar blijven. In tegenstelling tot andere nieuwssites richt de app zich op de romantische, nostalgische en historische kant van het spelletje. Maak je klaar voor verhalen over gevallen helden, oude stadions en vergeten voetballers!

Het idee voor de app ontstond op het vliegveld van Edinburgh. Oprichter David Stolk had daar net de klassieke Schotse derby gezien van Hibernian tegen Heart of Midlothian FC. Het viel hem op dat alle wachtende passagiers op hun telefoon aan het scrollen waren, op zoek naar nieuws, verstrooiing of achtergrond. Weinigen lazen een achtergrondverhaal in de krant. Volgens Stolk is daar onder de moderne mens wel degelijk behoefte aan, maar dan digitaal. The George richt zich daarom op de verhalen waar andere apps aan voorbijgaan.

Elke week worden minimaal zes verhalen gedeeld van gerenommeerde voetbaljournalisten, zoals Özcan Akyol, Jan Willem Spaans, Jorrit Smink, Geret Mulder, Mathijs Renkema, Jurryt van de Vooren, Diederik Nomden en oprichter David Stolk. Ook beeld speelt een belangrijke rol: foto’s en video’s zetten de verhalen kracht bij. Daarnaast is er een maandelijkse podcast in de maak over ‘het andere verhaal binnen de lijnen’.

Excentrieke George Best

De app, die drie euro per maand of dertig euro per jaar kost, dankt zijn naam aan de excentrieke voetballer George Best. De Noord-Ierse voetballer is niet alleen bekend als een van de grootste spelers aller tijden, maar ook om zijn eigenzinnige levenswijze buiten het veld. Zijn cultstatus past precies bij de verhalen die The George wil delen.

Headerfoto: Shutterstock / Silvi Photo