TikTok meest gedownloade app van 2020; sport kan nog steeds inspelen op kansen

TikTok was in 2020 de meest gedownloade app ter wereld. Het platform heeft Facebook verstoten van de eerste plek. In het rapport van onderzoeksbureau App Annie worden downloads van iOS en Android bij elkaar opgeteld.

Facebook was jarenlang de meest gedownloade app ter wereld, maar in het coronajaar 2020 was TikTok voor het eerst de meest populaire voor nieuwe gebruikers. App Annie stelt zelfs dat het platform een mogelijke concurrent van streamingdiensten als Netflix kan worden. “De populariteit van TikTok bleef in 2020 maar groeien, omdat naar content zoekende consumenten zich tot de app wenden om eigen video’s te maken, te socializen en vermaakt te worden. TikTok zorgt er niet alleen voor dat de grenzen tussen social media en streaming vervangen, er moet ook rekening met de app worden gehouden in de streamingwereld”, is in het rapport te lezen. De verwachting is dat het aantal maandelijks actieve gebruikers in 2021 door de barrière van 1 miljard gaat breken.

Ook Zoom zag zijn populariteit enorm stijgen vanwege het coronavirus. De app was de op drie na meest gedownloade van 2020. Het moest naast TikTok alleen Facebook en WhatsApp voor laten. Overigens moet bij het onderzoek wel worden aangetekend dat de meeste Chinese apps niet zijn meegenomen.

Kansen in moeilijke tijden

Op SPORTNEXT schreven we in mei al over de toegenomen activiteit van sporters en sportorganisaties op TikTok. Dat wordt nu nogmaals bevestigd. Voor de sportwereld liggen er nog steeds kansen in moeilijke tijden. TikTok is hét platform om wereldwijd een jonge doelgroep te bereiken.

Headerfoto: DenPhotos / Shutterstock.com