Vlogserie geeft inkijkje in het leven van een sporteventmanager

Op vrijdag 1 april jl. kondigde Eric Kersten, eventorganisator en CEO van The Organizing Connection, aan dat hij samen met oud-tennisprof Jacco Eltingh (directeur TennisEvents) een nieuw sporteventformat gaat toetsen in het buitenland. Al ruim 14 jaar is Kersten met zijn organisatie betrokken bij de coördinatie van alle faciliteiten rondom de AFAS Tennis Classics, terwijl Eltingh een rol inneemt als toernooidirecteur en met zijn bedrijf (TennisEvents) onder meer de promotie verzorgd. Maar is een vergelijkbaar tennisconcept eigenlijk wel makkelijk uit te rollen in een land aan de Caraïbische Zee (Curaçao) en waar de (sport)cultuur compleet anders is als in Nederland? In een vlogserie op YouTube geven Kersten & Eltingh een inkijkje in het leven van een eventdirector. Daarnaast laten ze zien wat er allemaal komt kijken bij het binnenhalen- of organiseren van een nieuw sportevenement. 

*Update: Vlog #5 - Vloggen brengt nieuwe contacten

De kracht van vloggen wordt uitgelegd in de laatste video: door nieuwe contacten op te doen. 

Vlog #2 - Waarom is een site visit belangrijk bij het binnenhalen van een evenement?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: op een website of in een gids zien de foto's er prachtig uit en doet de tekst vermoeden dat álles klopt aan de locatie. Eenmaal aangekomen op de locatie blijkt de realiteit anders te zijn dan je is voorgespiegeld en komt het beeld dat je in eerste instantie in gedachten had, niet overheen met hetgeen je ziet. Dit komt niet alleen voor bij het boeken van een vakantie of een uitstapje, maar ook (sport)eventorganisatoren worstelen hier regelmatig mee. Om die reden is een site visit een van de eerste stappen die ze ondernemen. Behalve het toetsen van de verwachtingen draagt een site visit bij aan meerdere facetten bij het organiseren van een sportevenement. In de vlog hieronder geven Jacco en Eric kort antwoord.

Vlog #3 - Hoe pak je het 'zaken doen' aan in het buitenland? 

Om sponsors en andere partijen aan tafel te krijgen, is het belangrijk om je eerst te verdiepen in de cultuur en omgeving van het land. Immers is zaken doen in Curaçao totaal anders dan bijvoorbeeld in Nederland. Eén van de beste manieren om hier achter te komen is door gesprekken aan te gaan met (Nederlandse) bedrijven die al actief zijn in het land of experts die alles weten over de mensen, bedrijfsleven, cultuur etc. In gesprek met Pim Steinmeijer, directeur van AFAS Software Caribbean, verdiepen Eltingh en Kersten zich in de omgeving waarin ze zich bevinden. 

Vlog #4 - Bezoeken van de locaties: waar op te letten? 

In de vierde verschenen vlog gaan Eric Kersten en Jacco Eltingh de (potentiële) locaties - die ze op het oog hebben - bezoeken. Wat is de staat van de ondergrond? Hoe zien de tennisvelden er uit? Waar moet je opletten bij het bezoeken van de locatie? 

De komende dagen volgen er nog meer vlog's op het YouTube-kanaal van Eric Kersten.

ZIE OOK: Sportevent vlogprimeur voor Eric Kersten & Jacco Eltingh! - Blog Luc Herberichs (1 april 2016)