New Heroes stapt als eerste Nederlandse basketbalclub in e-sports

Als eerste Nederlandse basketbalclub stapt New Heroes Basketball in e-sports. De recordkampioen pakt het groots aan. Met een eigentijds creatief concept, doordacht programma en uitgekiende propositie wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de club in Den Bosch.

Road To NBA

Elke jeugdige basketballer droomt om ooit uit te komen in de mooiste competitie van allemaal; de NBA. En in 2018 hoef je daar niet meer 2.08m lang voor te zijn. Via e-sports is een doorbraak dichterbij dan ooit. New Heroes Basketball heeft de ambitie om meer en meer jongeren te betrekken. Het toetreden tot de e-sportswereld is hierin een logische stap. Met ‘Road To NBA’ gaat de topclub op zoek naar ‘the new hero’ en biedt het een e-sporter de kans zich te ontwikkelen, die het mogelijkerwijs zelfs tot het Amerikaanse basketball walhalla kan schoppen.

Programma

De komende maanden rolt de club een uitgebreide evenementenkalender uit. Ten eerste vindt er binnen afzienbare tijd een groots selectietoernooi plaats waar de talenten zich kunnen bewijzen. Tijdens dit selectiemoment begint voor sommigen de reis die mogelijk in de NBA gaat eindigen. Daarnaast volgen er unieke trainingen, clinics met de selectie en side-events tijdens de wedstrijden van New Heroes Basketball.

Enorme kans

Clubeigenaar Bob van Oosterhout spreekt enthousiast: "Met onze club leggen we de lat hoog in alle facetten. Dat zie jij onder andere aan onze kleding, lockerroom, de spelersbus, communicatie, businessclub, ons marketingapparaat en nu dus ook onze e-sports strategie. E-sports is een uitstekende aanvulling binnen onze strategie om meer jeugd aan de club te binden. En dat pakken we groots aan. Zo zijn we bijvoorbeeld in gesprek met een NBA-club om binnenkort een e-sports showmatch te organiseren. Hierdoor kunnen we ons direct meten met de wereldtop. Ook commercieel gaat deze stap de club geen windeieren leggen. Wij creëren zo een extra interessante propositie binnen ons sponsorhuis. Hier gaan we ongetwijfeld nog veel van horen."

Aanmelden

New Heroes Basketball gaat binnenkort op zoek naar 'The New Hero'. In de vorm van een selectietoernooi kunnen geïnteresseerde e-sporters, met een voorliefde voor NBA2K, zich in de kijker van de club spelen.