Nieuw platform #TalentCentraal brengt aanstormende sporttalenten dichterbij hun droom

Om bij te dragen aan talentontwikkeling van zowel talentvolle sporters als van eenieder die wil werken aan zijn sporttalent, is onlangs Talent Centraal in het leven geroepen. Het op maat gesneden jaarprogramma moet sporttalenten dichterbij hun doelen brengen.

Talent Centraal wordt ondersteund door Talentboek (Yvonne van Gennip), Sporttop (Jochem Uytdehaage), de SportMaatschappij (Sylvia Karres), Helden (Barbara Barend) en ABN AMRO. In het bijzijn van de eerste 40 talenten die zijn aangesloten bij Talent Centraal was op zaterdag 8 april de kick-off in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het programma biedt begeleiding en tools voor die gebieden waar het jonge talent en zijn omgeving behoefte aan hebben. Dat zijn de thema’s: geld, kennis, imago en carrière. In een jaar tijd krijgen de talenten vier verschillende sessies, twee bootcamps en online seminars aangeboden.

Het platform Talentcentraal.nl is inmiddels ook gelanceerd. Daarop kan iedereen terecht die graag meer wil weten over de verschillende domeinen, op de hoogte wil blijven van de vorderingen van de talenten of een test wil maken om eventueel ook in het programma te worden opgenomen. Via social media kun je de talenten volgen via #talentcentraal.

'Uniek intiatief'

Yvonne van Gennip, initiatiefnemer Talentboek, noemt central een “prachtig en uniek initiatief wat onze talenten zeker verder gaat helpen”. Sylvia Karres, De SportMaatschappij: ‘Toen ik talentvol bleek te zijn kwam er ineens heel veel op me af. Een programma als Talent Centraal was voor mij heel inspirerend geweest. Juist omdat je andere talenten van ander sporten ontmoet en zoveel verschillende nuttige informatie krijgt. Zodat je echt de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen.”

Ernst Boekhorst, directeur sponsoring en foundation ABN AMRO, reageert eveneens enthousiast op de samenwerking. “Ik vind het mooi dat de oud-topsporters zich via hun stichtingen zich met ons willen inzetten om talentvolle sporters te helpen in hun ontwikkeling en daarmee hun dromen hopelijk waar te maken.”


Foto: Twitter @ABN AMRO Sport