Nieuwe Nederlandse curling app moet meer mensen met sport in aanraking brengen

Het Nederlandse curling team en hun hoofdsponsor Asito lanceren vandaag een nieuwe curling app: Curling Winter Games. Het team en de sponsor schenken de app aan de wereldwijde curling community en iedereen die nieuwsgierig is naar de sport. Vanaf vandaag is de app gratis en volledig reclamevrij te downloaden in de app store en Google Play store.

Sander Haas (Asito): "We zijn anderhalf jaar geleden binnengetreden in de curlingwereld. We zijn geïnspireerd door de passie waarmee het Nederlands team haar sport uitdraagt. Het team is vastbesloten om aan iedereen te laten zien dat curling een serieuze sport is: moeilijker dan je denkt, zowel fysiek als mentaal uitdagend, maar bovenal erg leuk om te doen. Wij als schoonmaakbedrijf hebben een zelfde soort missie. Wij verspreiden de boodschap dat schoonmaken een echt vak is en dan de mensen die dit vak iedere dag uitvoeren, daar waardering en respect voor verdienen. Deze krachtige link vormt de basis voor de samenwerking tussen Asito en het curlingteam. Deze nieuwe curling app is onderdeel van onze gezamenlijke reis. We hopen dat de app meer mensen met de curlingsport in aanraking brengt en laat zien hoe leuk het is. We hebben het spel wereldwijd beschikbaar gemaakt en hopen dat veel mensen een digitaal spelletje curling zullen gaan spelen."

De Nederlandse curlingmannen weten de laatste jaren steeds vaker de schijnwerpers op zich gericht. Zo plaatste het team zich onlangs op het Europees kampioenschap voor het WK dat in april plaatsvindt. Momenteel probeert het curling team zich op het olympisch kwalificatietoernooi te plaatsen voor de Winterspelen in PyeongChang.

De succesvolle sportieve prestaties blijven niet onopgemerkt. Vorige week werd bekend dat Team Rockstars IT het herenteam gaat ondersteunen richting de volgende Olympische Spelen van 2022 in Beijing.

ZIE OOK: Het laatste sportmarketingnieuws met F1, Carlos Tevez, IAAF en curling

Quiz

Ook werd half november bekend dat Frans Bauer een quiz over curling gaat presenteren. Twee teams, elk bestaande uit drie sportieve bekende Nederlanders, moeten in De Curling Quiz vragen beantwoorden en gaan het ijs op om te curlen.

De introductie van de curling app is de volgende stap in de ontwikkeling van de sport.

De nieuwe curling app is te downloaden vanaf de app store en de Google Play store, onder de naam Curling Winter Games.