Notts County voetbalt dit seizoen elke maand met een andere shirtsponsor

We kenden in het voetbal al verschillende shirtsponsors in verschillende (beker)toernooien, de toevoeging van een rugsponsor, een andere shirtsponsor voor jeugdteams of incidenteel een goed doel als shirtsponsor. Maar Notts County gaat nog een stap verder. De Engelse club gaat dit seizoen elke maand met een andere sponsor op het shirt spelen.

Notts County heeft tien lokale bedrijven aan zich gebonden, die elk gedurende een maand shirtsponsor van de club zijn in het seizoen 2017-2018. In augustus is dat bijvoorbeeld Mace Sports en in februari The Senator Group. Meest opmerkelijke sponsor is zonder meer Jake Bugg. De Engelse singer-songwriter is groot fan van Notts County en staat in de maand november op het shirt.

Naast de tien maandelijkse shirtsponsors heeft de club die uitkomt in de League Two, het vierde niveau in Engeland, ook een sponsor voor het bekertoernooi gevonden. Dat brengt het totaal dus op elf.

De bedrijven zullen in 'hun' maand behalve op het shirt ook te zien zijn op de boarding langs het veld en in een advertentie in het programmaboekje. Daarnaast hebben ze de beschikking over een exclusieve box in het stadion bestaande uit acht stoelen en twee stoelen in de box voor de directie. Notts County zou met de verkoop van alleen al de eerste vijf pakketten ongeveer 75.000 pond (85.000 euro) hebben verdiend.

Rol spelen in lokale comunnity

Allen Hardy, eigenaar van Notts County, legt uit waarom de club deze keuze heeft gemaakt. "Het was makkelijk geweest om ons te verbinden aan een groot nationaal opererend bedrijf, maar we willen als voetbalclub altijd een rol spelen in de lokale community. We willen dat onze sponsoren zichtbaarheid hebben in de stad en we vinden het als club van vitaal belang dat wij engagen met lokale ondernemers."

Fans kunnen een wedstrijdshirt van Notts County zonder sponsor kopen. De supporters hebben wel de mogelijkheid zonder extra kosten het logo van een van de tien sponsoren op hun shirt te laten drukken.

Filmaffiche

In het verleden speelde Atlético Madrid al eens iedere maand met een ander filmaffiche op het shirt. En FC Eindhoven speelde op een gegeven moment zelfs elke wedstrijd met een andere shirtsponsor.


Headerfoto: Twitter@classicshirts