Adidas viert 70-jarig jubileum met opening nieuw hoofdkantoor

Sportmerk adidas bestaat precies zeventig jaar. En dat werd afgelopen weekend groots gevierd met de opening van het nieuwe hoofdkantoor World of Sports in het Duitse Herzogenaurach. Met een festival voor de ruim 2000 werknemers werd het hypermoderne gebouw met sportterrein in gebruik genomen.

Adi Dassler registreerde zijn bedrijf adidas op 18 augustus 1949. Herzogenaurach in de deelstaat in Beieren zo de bakermat van adidas en natuurlijk ook van aartsrivaal Puma van broer Rudolph. In zeventig jaar groeide adidas uit van een bedrijfje met 47 werknemers naar een wereldwijd opererende multinational met 57.000 werknemers en een jaaromzet van 22 miljard euro.

Drie strepen

Vanaf het begin was adidas al herkenbaar aan de drie strepen. Inmiddels zijn die strepen een iconisch merkbeeld geworden, zoals de swoosh van Nike. Om die strepen te vieren presenteerde adidas eerder deze maand al een jubileumeditie van de Copa Mundial voetbalschoen uit 1982: een zwarte schoen met hagelwitte schuine strepen. Dat zelfde design werd ook doorgetrokken naar de lifestyle tak van adidas, waar het merk rond 2000 mee begon, met een limited edition sneaker.

Run DMC

Het echte feest werd afgelopen weekend in Herzogenaurach gevierd in aanwezigheid van prominenten als Pharell Williams en adidas-sporters als voetballer Philipp Lahm en Olympisch kampioene biathlon Laura Dahlmeier. Speciaal voor de adidas-werknemers trad Rapper Run DMC nog op met zijn hit ‘My adidas’ uit 1986. Op die manier werd het een compleet festival om de ‘World of Sports’ campus van adidas feestelijk te openen.

Op dit 59 hectare tellende terrein kunnen de werknemers die op het hoofdkantoor werken tussen het werken sporten. Met de indrukwekkende sportfaciliteiten zal het misschien eerder werken tussen het sporten worden. De campus heeft namelijk behalve een voetbalveld met atletiekbaan, ook een beachvolleybalveld, een tennisbaan, een klimtoren, trampolines en natuurlijk ook een uitgebreid uitgeruste fitnessruimte waar het personeel allerlei lessen kan volgen. Voor de ondergrond van de buitenruimtes zijn gerecyclede adidas sneakers gebruikt.

Blikvanger van het complex is het nieuwe Arena gebouw met een indrukwekkende trap naar de verschillende werkplekken. Wie een jaar lang elke dag deze 136 treden op een neer neemt, verbruikt evenveel energie als in marathon, aldus een weetje in een persbericht van adidas. De uitbreiding van het World of Sports-complex heeft in totaal bijna drie jaar in beslag genomen en heeft het sportmerk in totaal naar schatting 1 miljard euro gekost.

Foto's: adidas