Alex Tielbeke vertrekt na 15 jaar als directeur bij Eredivisie CV

Na een dienstverband van vijftien jaar vertrekt Alex Tielbeke bij de Eredivisie CV (ECV). In zijn huidige rol was hij statutair directeur van de ECV en Commercieel Directeur bij Eredivisie Media & Marketing (EMM), het mediabedrijf dat de collectieve media- en sponsorrechten van de Eredivisieclubs exploiteert. Tielbeke legt per 1 augustus zijn functie bij ECV neer en is nog tot 1 december bij EMM aanwezig om zijn verantwoordelijkheden over te dragen.

Alex Tielbeke (57) begon in 2004 bij de ECV. Hij hield zich onder meer bezig met nieuwe sponsorconcepten en de exploitatie van de collectieve media- en sponsorrechten. In 2008 werd onder leiding van Tielbeke een eigen mediabedrijf van de clubs opgericht: Eredivisie Media & Marketing CV (EMM). EMM is met name bekend vanwege de exploitatie van de tv-zenders FOX Sports en FOX en is tegenwoordig voor 51% onderdeel van The Walt Disney Company.

Alex Tielbeke: “Ik heb me vijftien jaar lang met ontzettend veel plezier en passie in mogen zetten voor het Nederlandse voetbal. Dat is in deze dynamische wereld best een forse periode, waarbij ik van ieder moment heb genoten. Vooral de oprichting en de verkoop van onze ‘eigen’ TV-zender (voorheen Eredivisie Live en nu FOX Sports) heb ik intensief beleefd, als een avontuur uit een jongensboek. En los van die mooie persoonlijke ervaring heeft dat initiatief ook de markt van sportrechten in Nederland een stevige impuls gegeven. Voor mij is nu het juiste moment aangebroken om de bakens te verzetten. Ik bedank al mijn collega’s en zakelijke partners door de jaren heen voor een geweldige tijd en spreek in het bijzonder mijn dank uit aan alle Eredivisieclubs voor het in mij gestelde vertrouwen.”

Van grote waarde

John Jaakke, voorzitter Eredivisie CV: “Met het vertrek van Alex nemen we afscheid van een ervaren en gewaardeerde bestuurder. Zijn expertise in de ontwikkeling van media- en sponsorconcepten in de sport zijn tot op de dag van vandaag van grote waarde voor de Eredivisieclubs. We vinden het jammer dat hij ons nu verlaat, maar begrijpen en respecteren ook dat hij na vijftien jaar toe is aan iets anders. We wensen hem daarbij alle succes en zullen zijn drive, innovatiekracht en het vermogen om mensen en partijen te verbinden missen."

Jacco Swart

De Eredivisie CV nam onlangs ook al afscheid van een andere bestuurder: Jacco Swart. Hij vertrok op 1 juni 2019 en is in dienst getreden als Managing Director van de European Leagues in Nyon, Zwitserland. Swart wordt per 1 juli opgevolgd door Mattijs Manders (50), nu nog algemeen directeur van ADO Den Haag. Manders neemt ook een deel van de taken van Tielbeke over.