Apple richt zich ook op fitness met eigen streamingdienst

Apple komt met een nieuwe dienst voor sporters. Apple Fitness+ is een streamingdienst die fitnesslessen en instructievideo’s aanbiedt. Het techbedrijf gaat met de dienst de concurrentie aan met onder meer Fitbit en Peloton.

Apple Fitness+ geeft gebruikers de mogelijkheid waar en wanneer ze willen te werken aan hun gezondheid. De app werkt op iPhone, iPad en Apple TV. Daarnaast speelt de Apple Watch een belangrijke rol bij de dienst. Er worden elke week nieuwe video’s van verschillende instructeurs toegevoegd. Volgens Apple kun je zelf kiezen welke workout je wilt volgen, welke trainer je wilt zien, wat de duur van de workout is en welke muziek er wordt afgespeeld. Tijdens het sporten wordt data van de Apple Watch, zoals hartslag en de hoeveelheid zuurstof in je bloed, op je scherm getoond.

Jay Blahnik, Apple’s senior director of fitness for health technologies, zei tijdens de presentative van Apple Fitness+ dat er voor ieder wat wils is, van beginner tot expert. Er zijn verschillende sporten te beoefenen, onder andere hardlopen, wandelen, fietsen yoga en dansen. De dienst bevat tevens een algoritme om je elke keer de best mogelijke workout aan te bieden.

Concurreren met Fitbit en Peloton

Er gingen al langer geruchten dat Apple zich nog meer op sport en bewegen ging richten. Zo is de Workout-app op de Apple Watch een van de populairste diensten die het bedrijf aanbiedt.

Met Apple Fitness+ gaat Apple de strijd aan met onder meer Fitbit en Peloton. Fitbit, dat vorig jaar werd overgenomen door Google, biedt al langer betaalde begeleiding, trainingsprogramma’s en fitnessvideo’s aan. Het baseert zich daarbij met name op data verkregen uit de Fitbit. Bovendien richt Fitbit Premium zich op gezondheid, sport en welness en biedt het ook slaapadvies en gezondheidsrapportages aan.

Peloton is de laatste paar jaar als kool gegroeid en zag in het tweede kwartaal van 2020 de verkoop stijgen met 172% ten opzichte van vorig jaar. Het Amerikaanse bedrijf verkoopt fietsen en loopbanden voor in huis en streamt verschillende fitnesslessen via haar eigen dienst. Peloton is een van de weinige bedrijven die profiteert van het coronavirus en de lockdown, die in veel landen geldt of gold.

Apple Fitness+ zal aan het eind van dit jaar eerst beschikbaar zijn in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De kosten zijn $9,99 per maand of $79,99 voor een jaar. De eerste maand is voor Iedereen gratis. Het is nog niet bekend wanneer de dienst ook in Nederland beschikbaar is.

Headerfoto: Apple Newsroom