AZ start eigen kennisplatform

Voetbalclub AZ begint een eigen kennisplatform genaamd AZ University. Het nieuwe platform werd maandag 23 november gelanceerd en richt zich op een brede internationale doelgroep, ook van buiten de voetbalwereld. De onderwerpen die aan bod komen zijn: sport, business en lifestyle.

AZ University is een veelkoppig project waarin ‘lesstof’ op allerlei manieren wordt aangeboden. Zo vindt vier keer per jaar een seminar plaats, worden het AFAS Stadion en het AFAS Trainingscomplex op gezette tijden opengesteld voor publiek, zijn online modules te volgen en komt er een AZ University-podcast.

De Alkmaarders staan bekend om hun talentontwikkeling. De jeugdopleiding van AZ levert de laatste jaren ook steeds meer jeugdspelers af aan het eerste elftal. Vanaf nu wordt deze visie gedeeld in de programma’s van de AZ University. Zo staat in het persbericht: “Net als in de AZ Jeugdopleiding staat het credo ‘creëer je eigen succes’ hierin centraal. AZ University is geen standaard universiteit met verplichte droge lesstof. Alles is op maat en naar ieders eigen voorkeur.”

Sport, Business & Lifestyle

De AZ University richt zich behalve voetbal ook op business en lifestyle. Volgens AZ kunnen de visie en kennis van de club perfect toegepast worden in het bedrijfsleven en kan het ondernemers en hun werknemers helpen om verder te groeien. Naast programma’s over marketing, sales en teamontwikkeling, wordt ook gekeken naar een gezondere manier van leven. Dit is immers niet alleen cruciaal voor voetballers, maar geldt voor ieder individu.

‘Versterkt onze ambities’

AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn: “AZ University reflecteert én versterkt de ambities van de club. Een logisch initiatief, want mede door onze visie op talentontwikkeling en opleiden worden wij steeds vaker gevraagd kennis te delen in binnen- en buitenland. De AZ University gaat verder dan alleen het voetbalveld, want we willen iedereen helpen om zijn eigen succes te creëren.”