Eigen loterij Fonds Gehandicaptensport nieuw middel voor fondsenwerving

Dit jaar zijn veel events komen te vervallen waar Fonds Gehandicaptensport als initiator, goed doel of partner aan verbonden was. Fonds Gehandicaptensport werd meer dan ooit gedwongen om nieuwe, alternatieve vormen van fondsenwerving te ontwikkelen. Om ook dit jaar de toezeggingen naar haar beneficiënten te kunnen nakomen, te meer daar de sporter met een handicap, meer dan de gewone sporter, nu extra beperkingen ondervindt op zowel sportief- als sociaal gebied. Vanuit tegenslag en noodzaak is het idee van De Grote Droomloterij ontstaan.

De Grote Droomloterij is een eigen loterij die niet gebonden is aan een event en bij succes elk jaar herhaald kan worden. In co-creatie met Lotify.nl en haar 1% FairShare® partners, Droomparken in het bijzonder, is het Fonds Gehandicaptensport gelukt om deze van de grond te krijgen. Vanaf dinsdag, 1 september 2020 gaat de loterij van start.

'Niet eerder vertoond'

Loten voor De Grote Droomloterij kosten € 2,- per stuk, waarmee sporters met een handicap worden gesteund. Het prijzenpakket onderscheidt zich nogal van een reguliere loterij. De prijzen zijn beschikbaar gesteld en mogelijk gemaakt vanuit de partners en netwerk van Fonds Gehandicaptensport. Zoals een jaar lang vakantie bij Droomparken, een jaar lang rijden in een nieuwe Toyota, met twee vrienden een all-in reis naar een thuiswedstrijd van Liverpool, een trip met de vliegende auto PAL-V Liberty, een Giant e-bike, tickets optreden van Jeroen van der Boom tot aan gesigneerde sportitems van wereldsterren als Lionel Messi, Mike Tyson, Eliud Kipchoge en Marco van Basten.

Jan Knaap, manager partnerships: “Anders dan veel andere goede doelen, zijn wij voor een belangrijk deel van onze inkomsten afhankelijk van eigen events en initiatieven. Goede doelen en loterijen vormen al decennialang een natuurlijke fit. Dat een goed doel een eigen, grootschalige loterij begint is niet eerder vertoond, zeker niet op deze wijze. Spannend dat wel, maar niet bewegen en stilzitten is geen optie. Niet voor ons, niet voor onze doelgroep, niet voor onze partners."

Droompartner

Met 1% FairShare® partner Droomparken is naast de loterij een bijzondere vorm van fondsenwerving ontwikkeld. Fonds Gehandicaptensport gaat dit najaar vakantiehuisjes op de veertien parken van Droomparken aanbieden via een hiervoor speciaal ingerichte boekingssite. Elke boeking is goed voor tien kansen op een droomprijs uit De Grote Droomloterij. En elke boeking wordt door Droomparken vervolgens beloond met een substantiële bijdrage aan Fonds Gehandicaptensport.

Ga voor meer informatie naar www.degrotedroomloterij.nl en www.boeken.degrotedroomloterij.nl.