Michel Dusée verlaat SportNEXT en draagt stokje over aan Remco Tervoort

Ik vertrek! Na meer dan 500 blogs op SportNEXT gepubliceerd te hebben, is een blog over je eigen vertrek misschien wel het moeilijkste van allemaal! Ruim vier jaar heb ik met veel passie, enthousiasme en plezier gewerkt bij Arko Sports Media en heb ik de kans gehad om aan toffe projecten als SportNEXT, SportNEXT België, Sponsorreport, Sport & Strategie (/Vlaanderen) en Sportdelen te mogen werken. Vanaf de zijlijn en tribune heb ik alle ontwikkelingen en de (professionele) groei van de Nederlandse én Belgische sportbusinessmarkt van dichtbij meegemaakt. Toch kwamen op een gegeven moment de kriebels in mijn buik: in plaats van een (vooral) analyserende en beschrijvende rol, wilde ik altijd een keer zelf óp het veld staan. Die kans heb ik gekregen: per 1 mei 2016 begin ik aan een nieuwe uitdaging als junior marketeer bij de Eredivisie CV (ECV). Remco Tervoort zal mijn stokje als communitymanager SportNEXT overnemen. 

Start from scratch

Eenstart from scratch’ : tijdens mijn laatste studiejaar op SPECO Sportmarketing & Management (Fontys Economische Hogeschool Tilburg) solliciteerde ik eind 2011 op een stagevacature van het toenmalige Sport28. Uit een pool van tientallen aanmeldingen kreeg ik van Gijsbregt Brouwer (oprichter SportNEXT), Wijnand van der Waal (voormalig communitymanager) en Michel van Troost (directeur Arko Sports Media) de kans om een steentje bij te dragen aan de (verdere) ontwikkeling van SportNEXT. Een succesvolle afstudeerstage leidde tot een langer dienstverband bij Arko Sports Media, waarna ik aan verschillende mooie projecten heb mogen werken. Het deugt mij enorm om de digitale transformatie van Arko Sports Media van dichtbij meegemaakt te hebben: van een 'klassiekeuitgeverij van vakinhoudelijke informatie naar een grote kennisspeler dat door middel van 360 graden platforms en community's inmiddels voor tientallen sportorganisaties, sportbonden en andere sportgerelateerde partijen werkt. 

Dubbel gevoel

In de eerste jaren werkte ik vooral op de achtergrond aan SportNEXT, maar ook als (voormalig) communitymanager Sport & Strategie heb ik de ontwikkeling van 'enkel een vakblad' naar een volwaardige community voor mijn neus zien ontstaan. Daarnaast in operationele zin met veel plezier werkzaamheden kunnen verrichten voor klanten als de Gymnastiekunie (Gymsport.nl) en de KNLTB (Centrecourt.nl), maar ook voor andere community's van Arko Sports Media: Sponsorreport, SportNEXT België, Sportinnovatieplatform, Sportdelen, Sportexpert, Werkenindesport.nl enzovoort! De mooiste kans kwam echter vorig jaar april: hoewel het zéér jammer was dat Wijnand van der Waal onze organisatie verliet voor een nieuwe uitdaging bij Golazo Sports, kwam er indirect voor mij een mooie kans als communitymanager SportNEXT vrij. Er heerste een dubbel gevoel, waar ik nu - na opnieuw het stokje over te dragen - achteraf toch vooral Wijnand heel erg denkbaar voor kan zijn. 

Remco Tervoort: nieuwe communitymanager SportNEXT

Al met al ben ik Gijsbregt Brouwer, Wijnand van der Waal en Michel van Troost zéér dankbaar voor deze mooie eerste stap in mijn carrière! Daarnaast wil ik alle SportNEXT bloggers (244 op dit moment!) bedanken voor de mooie tijd en de verdere groei van het platform SportNEXT. Ook mijn bijzondere dank gaat uit naar Jos Verschueren (directeur sportmanagement op de Vrije Universiteit Brussel) voor het betrekken en verbinden van de Vlaamse sportbusinessmarkt, en Peter Sprenger (Techonomy) voor de vele toffe projecten met o.a. videocontent en nieuwe innovaties waar SportNEXT de komende jaren nog zeker de vruchten van gaat plukken. En als laatste alle partners, sponsoren en andere relaties: zonder jullie commitment  en medewerking waren we nooit zo ver gekomen! In de komende weken zal Remco Tervoort, een topper die zijn waarde heeft bewezen voor onder meer NU.nl en Sportexpert, gefaseerd mijn stokje overnemen. Bekijk hier Remco's laatste blogs en blijf connected met Remco via Twitter (@remcotervoort), LinkedIn en/of e-mail (remco.tervoort@sportsmedia.nl). En - als je dat nog niet doet - kun je uiteraard ook met mij connected blijven via Twitter (@micheldusee) en/of LinkedIn:  ;-) 

Enkele cijfers over vijf jaar SportNEXT

 • Totaal aantal bezoeken (alle jaren) : 1.253.052 bezoeken

 • Totaal aantal unieke bezoekers (alle jaren) : 718.233 bereikte personen

 • Totaal aantal bezochte pagina’s (alle jaren) : 2.075.540 pagina’s

 • Totaal aantal geplaatste blogs (alle jaren): 5797 blogs

 • Aantal verbonden bloggers d.d. 2016: 244 bloggers

 • Bereik social media d.d. 2016: Twitter (9.500 volgers), Facebook (2.039 likes), LinkedIn (1.455 volgers) en LinkedIn-groep: 594 groepsleden.

Mijn top 5 gelezen blogs: 

 1. De 100 best betaalde sporters ter wereld, Floyd Mayweather aan top - Blog 12 januari 2015

 2. Innovatief Ajax wil clubs binnen 10 jaar aanzetten tot kopieergedrag - Blog 16 oktober 2013

 3. 5 bijzonderheden over de nieuwe gratis sportzender: Ziggo Sport - Blog 1 september 2015

 4. De 20 meest bijzondere Facebook Omslagfoto’s van sportorganisaties in Nederland - Blog 1 mei 2012

 5. PSV blinkt opnieuw uit met innovatieve kerstgroet (letterlijk) aan de voordeur van fans - Blog 25 december 2015