NBA-speler wil met verkoop eigen aandelen fan engagement veranderen

Basketballer PJ Washington Jr geeft fans de kans om mede-eigenaar te worden van zijn eigen investeringsbedrijf. De rookie van de Charlotte Hornets verkoopt aandelen voor minimaal 100 dollar per stuk en hoopt ruim een miljoen dollar op te halen.

Volgens Sportico is Washington Jr de eerste sporter die inkomsten uit zijn marketing- en sponsorcontracten laat terugvloeien naar individuele investeerders. Het bedrijf, PJW Ltd genaamd, gaat zich richten op merk management, beleggingen, strategische investeringen, data-analyse, consulting en andere zakelijke mogelijkheden.

De 22-jarige Washington Jr werkt hiervoor samen met SportLBX, een investeringsmaatschappij die onderdeel is van het bekende GlassBridge Enterprises. De basketballer en SportBLX willen 10.700 aandelen voor 100 dollar verkopen om tot het benodigde bedrag te komen. Aandelen zouden een jaarlijks dividend van 5 procent uitkeren, maar dit is niet gegarandeerd.

Versterking band fans en atleet

Volgens Washington Jr krijgen fans nu de unieke mogelijkheid om te participeren in de groei van zijn carrière. Aandeelhouders krijgen onder meer toegang tot exclusieve content, weggeefacties en online evenementen. Hoe hoger het bedrag dat iemand inlegt, hoe meer daar tegenover staat. De band tussen supporters en atleten wordt hiermee versterkt.

Washington Jr heeft via WeFunder tot nu toe 2.200 dollar opgehaald, maar de campagne heeft nog weinig publiciteit gekregen.

Headerfoto: Shutterstock.com