Panini komt met verzamelalbum voor Tour de France

Voor het eerst komt Panini met een verzamelalbum voor de Tour de France. Het Italiaanse bedrijf, bekend van de voetbalplaatjes, heeft samen met Tour-organisator ASO een stickerboek met 352 plaatjes samengesteld.

Het stickerboek bevat onder meer alle 22 deelnemende teams, de wielrenners, managers van de ploegen en gegevens over de 21 etappes, alsook over de meeste start- en aankomstplaatsen. Onder de 352 te verzamelen stickers zitten ook 32 specials, zoals bijvoorbeeld enkele mythische cols.

Voor elke wielerploeg zijn er veertien renners te sparen. ASO en Panini kozen per team een ruime voorselectie van 'renners die in aanmerking komen om geselecteerd te worden voor de Tour'.

Eddy Merckx

In het stickerboek is er speciale aandacht voor Eddy Merckx, die vijftig jaar geleden zijn eerste eindzege vierde in de Ronde van Frankrijk. Er zijn twee pagina’s geweid aan De ‘Kannibaal’. De Tour staat dit jaar onder meer in het teken van vijfvoudig winnaar Merckx. Zo wordt 'Le Grande Boucle' op 6 juli op gang geschoten in Brussel, de geboortestad van de Belg.

Het album, met de winnaar van vorig jaar Geraint Thomas op de cover, is vanaf 4 mei verkrijgbaar.

Giro d'Italia

Het is overigens de derde keer dat Panini een wieleralbum uitgeeft. In 2017 verscheen een speciaal album in het kader van de 100e editie van de Giro d’Italia. Een jaar later kwam Panini terug met een stickerboek voor de Ronde van Italië.

Headerfoto: Twitter@hendriksmj